Υλικά

1 κιλό αγριογούρουνο (κομμένο σε κομμάτια), 250 γρ. δαμάσκηνα (αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσια), 1 κρεμμύδι (κομμένο σε ροδέλες), 3 κουταλιές ελαιόλαδο, Αλάτι, Πιπέρι

Μαρινάτα:

1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί, 1/2 φλιτζάνι ξίδι, 2 κλωνάρια σέλινο, 1½ κουταλάκι θυμάρι, 1½ κουταλάκι ρίγανη, 2 σκελίδες σκόρδο (κομμένο σε φέτες), 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο), 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα), 1 καρότο (κομμένο σε ροδέλες), 3 φύλλα δάφνης, 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο, Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Μαρινάρετε το κρέας τουλάχιστον για 24 ώρες. Στραγγίζετε και το σοτάρετε για 5-6΄ στο τηγάνι. Στο ίδιο λάδι, σοτάρετε για 1-2΄ το κρεμμύδι. Κατόπιν, βάζετε τα υλικά σε μια κατσαρόλα. Σουρώνετε τη μαρινάτα και την προσθέτετε στο κρέας μαζί με αλατοπίπερο. Ψήνετε 11/2 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτετε τα δαμάσκηνα, που έχετε προηγουμένως μουλιάσει στο νερό, και βράζετε για 1/2 ώρα, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...