Υλικά

1,5 κιλό Αγριογούρουνο, 1/2 κούπας Ελαιόλαδο, 1 κούπα Κρασί κόκκινο, 1 μεγάλο σε ρόδες Καρότο, 1 μέτριο Κρεμμύδι, 1 μέτρια ρίζα Σέλινο, 2 σκελίδες Σκόρδο, 2 φύλλα Δάφνη, Αλάτι, Πιπέρι

Υλικά Μαρινάτας: 1/2 κούπας Λάδι, 2 μικρά σε φέτες Καρότα, 2 μικρά Κρεμμυδάκια, 1 μικρή σε κομματάκια ρίζα Σέλινο, 2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο, 3 κλωνάρια Μαϊντανός, 2 φρέσκα σε κομματάκια Κρεμμυδάκια, 10 κόκκους Πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης, 2 κόκκους γαρίφαλο, 3 ποτήρια λευκό κρασί, ½  κούπας ξίδι.

 

Εκτέλεση

Προετοιμασία Μαρινάτας:  Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει. Ρίξτε τα υπόλοιπα 9 υλικά κι ανακατέψτε τα επάνω στη φωτιά 10′, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Ρίξτε το κρασί και το ξίδι, σκεπάστε και σιγοβράστε τη μαρινάτα 30′. Αφήστε τη να κρυώσει. Αφαιρέστε τα κρεμμύδια, τα δαφνόφυλλα και τα γαρίφαλα και περιχύστε με τη μαρινάτα αυτή τα κομμάτια του κρέατος, που έχετε τοποθετήσει σ” ένα πήλινο σκεύος. Σκεπάστε τα κι αφήστε τα να σταθούν 24 ώρες στο ψυγείο.

Εκτέλεση: Βγάλτε τα από τη μαρινάτα κι αφήστε τα να στραγγίσουν σε τρυπητό. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει και σωτάρετε μέσα σ” αυτό το κρέας. Ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγη σάλτσα. Κατεβάστε το από τη φωτιά. Βγάλτε τα κομμάτια του κρέατος σε ζεστή πιατέλα και διατηρήστε τα ζεστά σε χαμηλό φούρνο. Αφαιρέστε από τη σάλτσα και πετάξτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης. Την υπόλοιπη περάστε την από το μπλέντερ, να γίνει λεία. Περιχύστε μ” αυτήν τα κομμάτια του κρέατος και συνοδέψτε το με πιλάφι.

 

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...