Υλικά

για 4 μερίδες.

  • 4 Αρνίσια κότσια
  • 40 γρ. Ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιες φρεσκο δενδρολιβανο ψιλοκομμενο
  • 2 κουταλιες μαΐντανο ψιλοκομμενο
  • 2 κουταλιες   φρεσκο δυόσμο ψιλοκομμενο
  • 1 κουταλια φρεσκο θυμαρι ψιλοκομμενο
  • 200 ml λευκο ξηρο κρασι
  • Αλατι και πιπερι
  • 500 ml νερό
  • 50 γρ παρμεζανα τριμμενη
  • 60 γρ βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
  • 750  ml  ζωμο  από κοτοπουλο
  • 250γρ ρύζι αρμπόριο
  • 200 ml λευκο ξηρο κρασι
  • 30 γρ παρμεζανα τριμμενη
  • Χυμός και ψύσμα από 1 ½  λεμονι

Για το ριζότο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο Κελσιου .Σε ένα τηγάνι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και θωρακιζουμε (ροδίζουμε ) τα κότσια .Τα μεταφέρουμε σεμια κατσαρολα.

Στο τηγάνι βαζουμε  τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε  σε μέτρια φωτια για περιπου 10 λεπτα ως οτου μαλακωσουν ,προσθετουμε  και το σκορδο. Μεταφερουμε στην κατσαρολα.Ριχνουμε το κρασι στο τηγανι εως οτου παρει μια βραση και το αδειαζουμε στην κατσαρολα .Προσθετουμε τα βότανα.

Ριχνουμε το νερο και αλατοπιπερωνουμε αφηνωντας  να παρει μια βραση.

Σκεπαζουμε και τοποθετουμε στον φουρνο για 2  ½ ωρες περιπου, εως οτου το κρεας  μαλακωσει.
Για το ριζότο
Λειώνουμε  40 γρ  βουτυρο  σε ένα σκευος με βαρυ πατο,προσθετουμε το κρεμμυδι και μαγειρευουμε  σε χαμηλη φωτια εως οτου μαλακωσει.

Σε ενα άλλο σκευος  βραζουμε  τον ζωμο.

Προσθετουμε το ρυζι στο κρεμμυδι  και μαγειρευουμε  για 2- 3 λεπτα .Σβήνουμε με το κρασι.

Μολις  αποροφηθει το κρασι ριχνουμε σταδιακα τον ζωμο.Μετα 20 λεπτα δοκιμαζουμε το ριζοτο που πρεπει να είναι κρεμωδες και αλ ντέντε.

Με σειρα Ριχνουμε τον χυμο λεμονιου ,την παρμεζανα το ξυσμα λεμονιου και το υπολοιπο 20 γρ βουτυρο.

Σερβιρουμε,γαρνιροντας  με φλυδες παρμεζανας  το ριζοτο.Και το αρνισιο κοτσι με την σαλτσα  του.

ΣΥΝΤΑΓΗ: 75 STEPS ΤΑΒΕΡΝΑ
Chef: Παύλος Σουέρεφ
e-mail: psoueref@hotmail.com

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...