(0) Καλάθι
  • Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι 2016

Αλμυρή τάρτα με Μετσοβόνε, καπνιστό χοιρινό μπούτι CO.ME.CO και αποξηραμένο σύκο

Υλικά για 6 άτομα
  • 1 ζύμη τάρτας
  • 200γρ τυρί Μετσοβόνε
  • 200γρ καπνιστό χοιρινό μπούτι co.me.co
  • 200γρ γάλα
  • 200γρ κρέμα
  • 3 αυγά
  • 100γρ αποξηραμένο σύκο κ
  • 4γρ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Στρώστε σε μία βάση τάρτας την ζύμη. Με ένα πιρούνι κάντε στην βάση τρυπες ώστε να ωηθέι ομοιόμορφα και βάλτε την στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  2. Κόψτε σε χοντρούς κύβους το Μετσοβόνε το καπνιστό χοιρινό και το σύκο. Ετοιμάστε το μείγμα κρέμας, γάλα και αυγού τρυπώντας τα όλα μαζί με ένα σύρμα.
  3. Αφαιρέστε την τάρτα από την κατάψυξη, απλώστε τα υλικά ομοιόμορφα και σκεπάστε με το μίγμα προσέχοντας να μην ξεχειλίσει.
  4. Βάλτε την σε προπερασμένο φούρνο στους 180*C για 20-25 λεπτά. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει

Σαλάτα με μοσχαρίσιο νούμπουλο, καβουρδισμένα φουντούκια, ανθότυρο και βινεγκρέτ από κούμ κουάτ

Υλικά για 6 άτομα
  • 200γρ μαρούλι σγουρό
  • 200γρ σπανάκι baby
  • 100γρ ρόκα
  • 150γρ μοσχαρίσιο νούμπουλο
  • 100γρ φουντούκια καβουρδισμένα
  • 100γρ ανθότυρο
  • 150μλ λικέρ κούμ κουάτ
  • 20μλ μηλόξυδο ή λευκό ξύδι
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 5γρ φυσικό αλάτι Μεσολογγίου
  • 2γρ φρεσκοτρυμμένο  πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Για την βινεγκρέτ πάρτε ένα κατσαρολάκι βάλτε μέσα το λικέρ κούμ κουάτ και βράστε μέχρι να μειωθεί στο 1/3. Αφήστε να κρυώσει και με ένα σύρμα ανακατέψτε το ελαιόλαδο το ξύδι το μέλι και το πιπέρι.
  2. Πλύντε καλά τα σαλατικά και στεγνώστε. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε όλα τα υλικά μαζί πλην το ανθότυρο και ανακατέψτε απαλά.
  3. Βάλτε την σαλάτα σε ένα άλλο μπώλ η πιάτο και τρίψτε από πάνω το ανθότυρο και τοποθετήστε το νούμπουλο σε λωρίδες.

Γαλοπούλα με γέμιση από κάστανα, λουκάνικο Τζουμαγιάς CO.ME.CO, σταφίδες και φρέσκο θυμάρι

Υλικά για 6 άτομα
  • 1 γαλοπούλα
  • 2τμ λουκάνικα Τζουμαγιάς CO.ME.CO
  • 200γρ κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
  • 100γρ Μετσοβόνε
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50γρ ξανθές σταφίδες
  • 50μλ κόκκινο κρασί
  • 100μλ λικέρ κούμ κουάτ
  • 100μλ ελαιόλαδο
  • 20γρ θυμαρίσιο μέλι
  • 30γρ φρέσκο θυμάρι χωρίς τα κοτσάνια
  • 20γρ φυσικό αλάτι Μεσολογγίου
  • 10γρ φρεσκοτρυμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Αφαιρέστε τα συκωτάκια από την γαλοπούλα.(Αν θέλετε μπορείτε να τα προσθέσετε στην γέμιση), αλατοποπερώστε και αφήστε την στην άκρη. Σημαντικό tip: Για να ψηθεί η γαλοπούλα ομοιόμορφα πρέπει να την έχετε βγάλει από το ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν για να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
  2. Κόψτε το λουκάνικο και τα κάστανα σε κύβους. Βάλτε ένα τηγάνι στην φωτιά και σοτάρετε με ελαιόλαδο τα κάστανα, λουκάνικα, κρεμμύδι μέχρι να χρυσαφίσουν. Προσθέστε το σκόρδο, σοτάρετε για ακόμη ένα λεπτό και προσθέτετε το κρασί αφήνοντάς το να εξατμιστεί. Τέλος προσθέστε το θυμάρι και της σταφίδες και βάλτε το στην άκρη.
  3. Γεμίστε την γαλοπούλα και στο τέλος βάλτε την πατάτα να μην πέσει η γέμιση. Βάλτε την γαλοπούλα σε ένα βαθύ ταψί, πάρτε αρκετή ποσότητα από αντικολιτικό χαρτί βρέξτε το καλά και τοποθετήστε το πάνω στην γαλοπούλα, έπειτα κλείστε ερμητικά το ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 220*C για 20 λεπτά, χαμηλώστε στους 200*C και συνεχίστε για 3-3 ½ ώρες ή αν έχετε ακίδα στον φούρνο σας μέχρι να φτάσει η εσωτερική θερμοκρασία 70*.
  4. Όταν περάσει ο επιθυμητός χρόνος αφαιρέστε την γαλοπούλα από τον φούρνο, ξεσκεπάστε και με την βοήθεια από ένα πινέλο αλείψτε το κούμ κουάτ με το μέλι. Ξαναβάλτε στον φούρνο μέχρι να χρυσαφίσει.
  5. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει λίγο πρίν το κόψετε για να παραμείνει ζουμερή.

Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας με κάστανα και φουντούκια

Υλικά για 6 άτομα
  • 1 ½ φλυτζάνι βούτυρο
  • 200γρ ζάχαρη άχνη
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 200γρ μπισκότα Digestive σπασμένα
  • 100γρ κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα
  • 100γρ καβουρδισμένα φουντούκια σπασμένα
  • 20μλ κονιάκ
Εκτέλεση
  1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε την σοκολάτα και με μία σπάτουλα ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Προσθέστε την ζάχαρη άχνη, το κονιάκ, τα φουντούκια και τα κάστανα και ανακατέψτε. Προσθέστε και τα μπισκότα και ανακατέψτε. Πάρτε αντικολιτικό χαρτί και βάλτε το μείγμα μέσα. Τυλίξτε το σε σχήμα κορμού και βάλτε το στην κατάψυξη για 1 ώρα. Κόψτε μερίδες και σερβίρετε.