Υλικά

1 γαλοπούλα (4 κιλά),

750 gr. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους,

6 σκελίδες σκόρδου,

2 κλωνάρια δεντρολίβανο,

2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο,

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί,

Αλάτι-πιπέρι,

Μαργαρίνη για το γαρνίρισμα,

Πατάτες μικρές στρογγυλές

Εκτέλεση

Πλένουμε τη γαλοπούλα,τη σκουπίζουμε εσωτερικά και εξωτερικά και την αλείφουμε με μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι εξωτερικά και στη κοιλότητα. Κόβουμε τις 3 σκελίδες σκόρδου σε φετάκια, τις βάζουμε μαζί με το δεντρολίβανο μέσα στο ψαχνό και στα μπούτια της γαλοπούλας. Βάζουμε τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου λιωμένες στη κοιλιά της γαλοπούλας μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τυρί, μπόλικο πιπέρι και τη ράβουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στούς 180 βαθμούς. Βάζουμε τη γαλοπούλα και τις πατάτες σε ένα ταψί, περιχύνουμε με τη μαργαρίνη και το κρασί και τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τη ψήνουμε για 3 ώρες και 15 λεπτά.

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...