Υλικά

  • μισό κιλό κιμά,
  •  1 μεγάλο κρεμμύδι,
  • 20 κάστανα,
  • 1 κούπα σταφίδες ξανθές,
  • 1 κούπα σταφίδες μαύρες,
  • 1 χούφτα καρύδια χοντροτριμμένα,
  • 100 γρ. Κουκουνάρια,
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας ή νερό,
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τα κάστανα , να μαλακώσουν. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και από την προηγούμενη μέρα. Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια.
Προσθέτουμε τον κιμά, και τον σοτάρουμε κι αυτόν, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την γέμιση να μαγειρευτεί για μισή ώρα με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Η γέμιση είναι έτοιμη όταν έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά.
Αν χρειαστεί να την ξαναζεστάνετε, βάλτε την σε ένα πυρέξ και ζεστάνετέ την στον φούρνο, σκεπασμένη με ένα αλουμινόχαρτο.

 

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...