Υλικά

  • 2 κιλά γουρουνόπουλο,
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο,
  • 2 λεμόνια,
  • 1 δεντρολίβανο για μυρωδιά,
  • Λεμονόφυλλα να είναι πολύ φρέσκα για να δώσουν μυρωδιές στο γουρουνόπουλο μας,
  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το χαράζουμε και βάζουμε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Το αφήνουμε 2 ώρες για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Κατόπιν το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα ταψί που μέσα έχουμε στρώσει λεμονόφυλλα. Η μεριά του δέρματος μπαίνει από κάτω. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 – 3 ώρες.
Γυρνάμε από την πλευρά του δέρματος και ψήνουμε άλλη μισή ώρα να ροδίσει.

 

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...