Υλικά

  • 1 χοιρινό κότσι (1½ κιλό περίπου),
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή,
  • 1 κουτ. σούπας μέλι,
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κομματάκια,
  • αλάτι, πιπέρι,
  • 1 κουτάκι μπίρα,
  • 1 κουτ. γλυκού πράσινο πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

Λιώνετε τη μία σκελίδα σκόρδο με το ειδικό εργαλείο ή στο γουδί και κόβετε τις υπόλοιπες σε κομματάκια, τα οποία βάζετε σε μπολ και τα αλατοπιπερώνετε. Τρυπάτε το κρέας σε διάφορα σημεία και μπήγετε τα κομματάκια του σκόρδου και από έναν κόκκο πράσινου πιπεριού. Ανακατεύετε σε ξεχωριστό μπολ τη μουστάρδα με το μέλι και το λιωμένο σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε καλά όλο το κρέας και περνάτε την επιφάνειά του με το μείγμα μουστάρδας-μελιού. Τοποθετείτε το κρέας πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και το τυλίγετε σε πακέτο. Τυλίγετε το πακέτο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το τοποθετείτε σε ταψί. Περιχύνετε το πακέτο με την μπίρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για δύο ώρες. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και δυναμώνετε το φούρνο στους 190°C. Περιχύνετε το κρέας με την μπίρα από το ταψί και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδίσει το κρέας. Σερβίρετε το κρέας ζεστό σε πιατέλα ή, ακόμη καλύτερα, πάνω σε ξύλινη επιφάνεια κοπής.

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...