Υλικά

Για την μαρινάδα

  • 2 κιλά κουνέλι τεμαχισμένο
  • Κοκκινο κρασι ξηρό
  • 2 κρεμμυδια ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • Φασκόμηλο μερικα φύλλα
  • Θυμάρι
  • Μαρινάρουμε για μια νύχτα.

Για το μαγείρεμα

  • 200 γραμμάρια  ελαιόλαδο,
  • 1 κιλό  κρεμμυδάκια,
  • 2 κουταλιές ντοματόπαστα
  • ½ κιλό ντομάτες φρέσκιες κονκασέ
  • 2 κουταλιές κόκκινο ξύδι
  • 1κουταλιά μέλι
  • 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
  • ¼ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε την μαρινάδα

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στην μισή ποσότητα ελαιόλαδου τα κρεμμυδάκια , μόλις πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα  από όλες τις πλευρές  τα αποσύρουμε.

Αλατοπιπερώνουμε το κουνέλι.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κουνέλι να ροδίσει ομοιόμορφα μαζί με τα υλικά της  μαρινάτας.

Προσθέτουμε την ντοματόπαστα.

Σβήνουμε  με το ξύδι. Προσθέτουμε το κρασί της μαρινάδας .Αφήνουμε να εξατμιστεί από το οινόπνευμα και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες το μέλι και τα μπαχαρικά, συμπληρώνουμε με νερό και σιγοβράζουμε εως ότου είναι τρυφερό  δέσει η σάλτσα του.

Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί με πιπέρι και αλάτι.

 

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...