Υλικά

Για 4-6 ατομα  θα χρειαστούμε:

  • 1 πακετο λαζάνια (ή 500 γρ. )
  • Ζωμό λαχανικων
  • 400 γρ φρέσκα λευκα μανιτάρια κομμενα σε φέτες
  • 4 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ.νούμπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαΐντανο
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιερα

Για την μπεσαμέλ:

  • 150 γρ.βούτυρο
  • 50 γρ. αλευρι
  • 1,2 λιτρ.ζεστό γάλα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε ζωμό λαχανικών.

Τοποθετούμε λίγα-λιγα τα φύλλα λαζάνια να μαλακωσουν ελάχιστο χρόνο και σουρώνουμε.

Για να παρασκευάσουμε την μπεσαμέλ:

Σε φαρδυά κατσαρόλα λιώνουμε 50γρ.  βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατευοντας.Προσθέτουμε και το ζεστό γάλα ανακατευοντας με ένα σύρμα.

Σε τηγάνι σωταρουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην μπεσαμέλ.Προσθέτουμε την  κρέμα και τον μαΐντανό,αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει μια βράσι το αποσύρουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.

Βουτυρώνουμε  το ταψί μας και στρώνουμε μια  στρώση λαζάνια.Απλώνουμε μια στρωση μπεσαμελ,το νούμπουλο και ραντίζουμε με λιωμενο βουτυρο και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικάσια για τις στρωσεις 3 φορες, τελειωνοντας με μπεσαμελ και τριμμενη γραβιέρα.

Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Σερβίρουμε με γραβιέρα τριμμένη.

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...