Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 μεγάλο μοσχαρίσιο νουά γύρω στο 1 ½ κιλό
  • 3  ποτηρια Corfu Beer
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 10 κόκκους ροζ πιπέρι
  • 10 κόκκους πράσινο πιπέρι
  • 10 κόκκους άσπρο πιπέρι
  • 5 κλαράκια δενδρολίβανο
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • για τα ψητά λαχανικά
  • 4 καρότα
  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 κουτ γλυκού καφέ ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε τους κόκκους του μαύρου, του ροζ , του πράσινου και του άσπρου πιπεριού και τους βάζουμε όλους μαζί σε ένα γουδί και τους θρυματιζουμε.

Τρυπάμε το νουά σε 6 διαφορετικά σημεία και σε κάθε τρύπα βάζουμε ½ σκελίδα σκόρδο. Ψιλοκόβουμε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο. Βάζουμε το νουά σε μια λεκανίτσα μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και το περιχύνουμε με την κερκυραική μπύρα. Το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Το βγάζουμε, το σκουπίζουμε, το αλατίζουμε και απλώνουμε τα χοντροκοπανισμένα πιπέρια σε λεία επιφάνεια. Κυλάμε το νουά επάνω τους πιέζοντάς το καλά να κολλήσουν τα πιπέρια στην επιφάνειά του.

Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί του φούρνου, απλώνουμε τα κλαράκια του δενδρολίβανου στον πάτο του, ρίχνουμε τη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και με προσοχή ακουμπάμε επάνω τους το πιπεράτο νουά. Αδειάζουμε στο πάτο του ταψιού 1 κρασοπότηρο μαρινάδα, σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 180ο για περίπου 1 ½ ώρα. Στη μέση του ψησίματος ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αλατίζουμε το νουά με προσοχή . 10 λεπτά προτού τελειώσει το ψήσιμο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200ο . Κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα 10 λεπτά. Το αφήνουμε να χλιαρύνει και το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες.

Chef: Παύλος Σουέρεφ

e-mail: psoueref@hotmail.com

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...