Υλικά

  • 1 στήθος πάπιας ή φραγκόκοτας,
  • 1 κουταλιά ροζ πιπέρι σε κόκκους,
  • 1 κουταλάκι πράσινο πιπέρι σε κόκκους,
  • Βούτυρο εκλεκτό, 1 κούπα καμπανίτη οίνο,
  • 1/2 κούπα διάφορα ξηροκάρπια χονδροκομμένα (φουντούκια αλλά πάνε και τα αμύγδαλα με φλούδα και τα κάσιους),
  • 30 γρ. μαύρη σοκολάτα γλυκόπικρη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε χτυπώντας στο γουδί και όχι τρίβοντας στον μύλο τα πιπέρια. Τα κοπανάμε τόσο ώστε να σπάσουν ελαφρά και να φύγουν οι ωραίες ροζ φλούδες από τους κόκκους. Δεν τα κάνουμε πούδρα. Πιέζουμε τα φιλέτα πάνω στα πιπέρια να κολλήσουν πάνω τους. Λιώνουμε ελάχιστο βούτυρο σε tefal και σοτάρουμε το φιλέτο της πάπιας. Αν κάνουμε φραγκόκοτα βάζουμε παραπάνω βουτυράκι γιατί είναι πολύ λιγότερο λιπαρή από την πάπια και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές να κάνει το φιλετάκι ωραία κρούστα. Σβήνουμε με το μισό κρασί. Βγάζουμε το φιλέτο από το τηγάνι και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για λίγα λεπτά (ώσπου να τελειώσει η σάλτσα). Στο τηγάνι που σοτάραμε το κρέας, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, τους καβουρδίζουμε ελαφρά στην υπάρχουσα σάλτσα και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τον υπόλοιπο καμπανίτη και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινο κουτάλι ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να δέσει κάπως η σάλτσα. Βγάζουμε από το φούρνο το κρέας και το κόβουμε εγκάρσια σε λεπτά φιλετάκια. Μέσα οφείλει να είναι ροζ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σαμπάνια και μια φρέσκια πράσινη σαλάτα με αρμυρίκια και οξύμελι από μπαλσάμικο.

 

 

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...