Υλικά

Για την βάση (24 εκ.)της τάρτας θα χρειαστούμε:

150 γρ. αλεύρι

115 γρ. βούτυρο

5 γρ. αλάτι

2,5 γρ. πιπέρι

3-4 κουταλιές κρύο νερό

 

Για την γέμιση θα χρειαστούμε:

150 γρ. φρέσκια μυζήθρα

30 γρ. βούτυρο

3 αυγά χωρισμένα τον κρόκο από το ασπράδι

250 ml κρέμα γάλακτος

250 ml  γάλα φρέσκο

½ κουταλάκι αλάτι

¼ κουταλάκι πιπέρι

6 φέτες νούμπουλο

Εκτέλεση

Για την βάση

Αφού κάνουμε μια ομοιόμορφη ζύμη, την τυλίγουμε με σελοφάν και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος 1 εκ. και την απλώνουμε σε ταψάκι με αποσπώμενο πάτο. Την σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα  βάζοντας από πάνω φασόλια ή ρύζι (για βάρος με σκοπό να μην φουσκώσει) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για εννέα λεπτά.

 

Για την γέμιση

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και κρατάμε στην άκρη

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από  το νούμπουλο και ανακατεύουμε.

Στο τέλος προσθέτουμε το νούμπουλο , την μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Απλώνουμε το μίγμα στη βάση της τάρτας μας και ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό η σε θερμοκρασία δωματίου με μια φέτα νούμπουλο τυλιγμένη  τριαντάφυλλο.

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...