Υλικά

Υλικά για 5-6 άτομα

  • 1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά
  • 1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό ζεματάμε τη συκωταριά για περίπου 7 λεπτά. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τα νεύρα από τα εντόσθια και τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια .

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη συκωταριά. Τη σωτάρουμε καλά μέχρι να ροδοκοκκινήσει ελαφρά, την αλατίζουμε, την πιπερώνουμε και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Τη μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να πήξει πάλι η σάλτσα.

Την περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

Chef: Παύλος Σουέρεφ

e-mail: psoueref@hotmail.com

 

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...