Υλικά

  • 8 ορτύκια,
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό βασιλικό,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο,
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια,
  • 2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκο,
  • Αλάτι, Πιπέρι,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ,
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη, Μισή κούπα λάδι,
  • 2 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα ορτύκια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε ένα σουρωτήρι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Βάζουμε τα ορτύκια στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά. Ετοιμάζουμε το πιλάφι και το τσιγαρίζουμε με βούτυρο. Σερβίρουμε τα πουλιά πάνω στην πιατέλα με το πιλάφι και περιχύνουμε τη σάλτσα.

 

 

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...