Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
Χάρτης διανομής Καταστήματα
Τηλ. Παραγγελίες 26610 44182 Δε - Σα 08:00 - 21:00
Το καλάθι μου ()
0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
search-icon.png
Το καλάθι μου ()

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182
Moschari me portokali

Μοσχαράκι με κόκκινο γλυκό κρασί, πορτοκάλι, σέλερι, τζίντζερ και κανέλα

Συνταγή: Σπύρος Βουλισμάς Πρόεδρος της Λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας και Executive Chef στο Kontokali Bay Resort and Spa
Προετοιμασία 1,5 ώρα
Επίπεδο Μέτριο
Μερίδες 8-10

Συστατικά

  • 2kg Μοσχάρι
  • 500ml Κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1 στικ κανέλα
  • Λίγο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • Μισή ρίζα σέλερι κομμένο σε φέτες
  • Φλούδα από 3 πορτοκάλια και το χυμό τους
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 70gr πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του πελτέ και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα να μαριναριστεί. Εν συνεχεία, σουρώνουμε το κρέας μας το αλατοπιπερώνουμε, κρατάμε όλα τα υλικά και το κρασί και παίρνουμε το κρέας και το θωρακίζουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο,το στικ της κανέλας,τη δάφνη και το σκόρδο και αφού καραμελώσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το κρέας μας και τον πελτέ. Αφήνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργηθούν γλάσα στο πάτο της κατσαρόλας (να ψιλοαρπάξει το φαγητό μας) προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνοντας το φαγητό με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει,συμπεριλαμβανομένων και των λαχανικών (τζίντζερ,φλούδες πορτοκαλιού και σελινόριζα). Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε για τουλάχιστον 1.5 ώρα (εξαρτάται τι μέρος του μοσχαριού θα δουλέψουμε) να βράσει, δοκιμάζουμε αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί, το φαγητό θα έχει ήδη γλασάρει (θα έχει δέσει η σάλτσα). Μια ωραία επιλογή για γαρνιτούρα στο φαγητό μας θα ήταν οι χυλοπίτες. Μπορεί βεβαίως να σερβιριστεί και με άλλα ήδη πάστας ή ακόμα και πουρέ πατάτας και ρύζι.

Μοσχαράκι με κόκκινο γλυκό κρασί, πορτοκάλι, σέλερι, τζίντζερ και κανέλα
Θα χρειαστείτε
2kg Μοσχάρι
500ml Κόκκινο γλυκό κρασί
1 στικ κανέλα
70gr πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Σιγουρευτείτε ότι έχετε
  • Λίγο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • Μισή ρίζα σέλερι κομμένο σε φέτες
  • Φλούδα από 3 πορτοκάλια και το χυμό τους
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο