Συνταγή

1,5 ώρα
8-10

Μοσχαράκι με κόκκινο γλυκό κρασί, πορτοκάλι, σέλερι, τζίντζερ και κανέλα

Υλικά

  • 2kg Μοσχάρι
  • 500ml Κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1 στικ κανέλα
  • Λίγο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • Μισή ρίζα σέλερι κομμένο σε φέτες
  • Φλούδα από 3 πορτοκάλια και το χυμό τους
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 70gr πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του πελτέ και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα να μαριναριστεί. Εν συνεχεία, σουρώνουμε το κρέας μας το αλατοπιπερώνουμε, κρατάμε όλα τα υλικά και το κρασί και παίρνουμε το κρέας και το θωρακίζουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ελαιόλαδο,το στικ της κανέλας,τη δάφνη και το σκόρδο και αφού καραμελώσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το κρέας μας και τον πελτέ. Αφήνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να δημιουργηθούν γλάσα στο πάτο της κατσαρόλας (να ψιλοαρπάξει το φαγητό μας) προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνοντας το φαγητό με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει,συμπεριλαμβανομένων και των λαχανικών (τζίντζερ,φλούδες πορτοκαλιού και σελινόριζα). Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε για τουλάχιστον 1.5 ώρα (εξαρτάται τι μέρος του μοσχαριού θα δουλέψουμε) να βράσει, δοκιμάζουμε αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί, το φαγητό θα έχει ήδη γλασάρει (θα έχει δέσει η σάλτσα). Μια ωραία επιλογή για γαρνιτούρα στο φαγητό μας θα ήταν οι χυλοπίτες. Μπορεί βεβαίως να σερβιριστεί και με άλλα ήδη πάστας ή ακόμα και πουρέ πατάτας και ρύζι.

Chef

Σπύρος Βουλισμάς

Πρόεδρος της Λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας και Executive Chef στο Kontokali Bay Resort and Spa

Κοινοποίηστε