Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182 Δε - Σα 08:00 - 20:30
cart icon
Το καλάθι μου ()
cart icon
0

bag icon Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
search-icon.png
cart icon
Το καλάθι μου ()
cart icon

bag icon Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182

Συνταγή

Μοσχάρι οσομπούκο στη γάστρα

2 ώρες
6

Preparation by

Δεκάνδιας Ιωάννης

Executive Chef στα CNic Hotels

Υλικά

  • 2.000kg  μοσχάρι (οσομπούκο)  6 κομμάτια περίπου
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρές ροδέλες
  • 600ml κρασί κόκκινο
  • 60ml ξίδι από κόκκινα σταφύλια
  • 800γρ. ντοματάκια (κονσέρβα)
  • 55γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2-3 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 φινόκιο, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 400γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, σε μεγάλα κομμάτια
  • 200γρ. μικρά μανιτάρια champions
  • 6-7 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αδειάζετε το κρέας στη γάστρα και σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.

Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι με τα καρότα. Μόλις γυαλίσουν τα μεταφέρετε στη γάστρα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ξίδι, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και το φινόκιο. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.

Ανοίγετε τη γάστρα, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και ψήνετε χωρίς καπάκι για 45 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας και απαλή σαλάτα ρόκας.

 

Chef

Δεκάνδιας Ιωάννης

Executive Chef στα CNic Hotels

Κοινοποίηστε