Συνταγή

3

Μπολονέζ Αστακού Με Κοτόπουλο Και Φρέσκια Μαύρη Ταλιατέλα

Υλικά

  • 950gr Αστακός
  • 120gr Κοτόπουλο φιλέτο
  • 10gr Ελαιόλαδο
  • 5gr Φυσικός ή ξηρός ζωμός λαχανικών
  • 40gr Σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι
  • Ελάχιστη καπνιστή πάπρικα
  • 5gr Αρωματικό βούτυρο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 1 Πορτοκάλι (χυμό)
  • ½ Σφηνάκι rosso bianco martini
  • ½  Κόκκινη πιπεριά
  • ½  Πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 Πακέτο Μαύρες ταλιατέλες
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Βράζουμε τον αστακό ολόκληρο για 12′ λεπτά σε καυτό νερό.

Αφού κρυώσει ανοίγουμε τον αστακό, καθαρίζουμε την αστακόψιχα και την πολτοποιούμε με ένα μαχαίρι, ψιλοκόβωντας.

Το ίδιο κάνουμε και με το φιλέτο κοτόπουλο.

Σοτάρουμε τα υλικά με την σειρά την συνταγής για περίπου 7 λεπτά, δένουμε τα ζυμαρικά για άλλα 2 λεπτά, και στο τέλος γαρνίρουμε με το κέλυφος του αστακού και τις δαγκάνες με λίγο ανθό φρέσκου βασιλικού.

Chef

Ακριτίδης Αριστοτέλης

Executive Chef στο Argilos

Κοινοποίηστε