Συνταγή

Χειροποίητα ζυμαρικά

10'
25'
4

Preparation by

Petros Dimas

Executive Chef στο Domes Miramare

Υλικά

Ζυμαρικά:

  •  300 γρ αλεύρι για ζυμαρικά
  • 3 αυγά φρέσκα οργανικά
  • Αλάτι κ.π.
  • Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο κ.π.

Σάλτσα:

  • 100γρ πανσέτα καπνιστή
  • 100γρ μανιτάρια άγρια
  • 30γρ ελαιόλαδο
  • 5γρ σκόρδο
  • 10γρ κρεμμύδι λευκό
  • 100γρ λευκό κρασί
  • 10γρ πιπεριά καυτερή
  • Θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 Κεφάλι Γραβιέρας

Εκτέλεση

Σε ένα καυτό τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο τη καπνιστή παντσιέτα μαζί με τα μανιτάρια, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη καυτερή πιπεριά. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με λευκό κρασί, μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε θυμάρι, αλάτι , πιπέρι και το ξύσμα λεμόνι , ρίχνουμε μέσα τα χειροποίητα βρασμένα ζυμαρικά που έχουμε βράσει για 1 λεπτό , διορθώνουμε τη γεύση και σερβίρουμε σε ένα ολόκληρο κεφάλι σκαμμένο Γραβιέρας.

Chef

Petros Dimas

Executive Chef στο Domes Miramare

Κοινοποίηστε