Recipe

10'
50'
5

Λαβράκι Μπιάνκο

Ingredients

  • 1 κιλό λαβράκι
  • 1 ½ κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
  • 1 κ.γ. κορν φλάουερ
  • Χυμός από 2 λεμόνια

Execution

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε.Έπειτα αραδιάζουμε ομοιόμορφα τις πατάτες στην κατσαρόλα,το μαϊντανό μαζί με το ψάρι το οποίο έχουμε αλλατοπιπερώσει και έχουμε κόψει σε μερίδες από πριν. Τα καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για είκοσι λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη να βράσει για ακόμα 15 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το χυμό του λεμονιού με το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε ομοιόμορφα στο φαγητό. Πιάνουμε την κατσαρόλα από τα χερούλια και με κυκλικές κινήσεις ανακατεύουμε το περιεχόμενο. Μόλις δέσει η σάλτσα τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Share

Chef

Ανδριώτης Αλέξανδρος

HEAD CHEF Εστιατόριο ‘’Καποδιστριακό'’ Κωστής Παλαμάς

See all recipes

Weekly Offers

Find us on Google maps Find us on Google maps

Tria Gefiria

E. info@lavranos.gr National Road Corfu to Leukimmi T. 26610 44182 T. 26610 24636

San Rocco Square

E. saroko@lavranos.gr San Rocco Square T. 26610 31206

Schedule

National Road Corfu to Leukimmi • Monday to Saturday 8:00-21:00
San Rocco Square •Monday, Wednesday and Saturday 8:00-15:00 Tuesday, Thursday and Friday 8:00-15:00 & 17:00-20:30