Συνταγή

Μωσαϊκό χταποδιού

Preparation by

Ανδριώτης Αλέξανδρος

HEAD CHEF Εστιατόριο ‘’Καποδιστριακό'’ Κωστής Παλαμάς

Υλικά

  • 1 χταπόδι ολόκληρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 8 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 70ml ξύδι από κόκκινο κρασί
  • νερό

Εκτέλεση

Αρχικά, ξεπλένουμε καλά το χταπόδι. Στη συνέχεια, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρει βράση το νερό. Πιάνουμε το χταπόδι από τη σακούλα του κεφαλιού και εμβαπτίζουμε τα πλοκάμια του στο βραστό νερό. Πιο συγκεκριμένα, βουτάμε και σηκώνουμε τα πλοκάμια του χταποδιού για 6-8 φορές  στο βραστό νερό της κατσαρόλας ώστε να τους δώσουμε ένα ωραίο κατσάρωμα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της αφήνοντας όμως ένα μικρό άνοιγμα για να μην αφρίσει και το βράζουμε για μια ώρα. Όταν βράσει, κόβουμε τη σακούλα του χταποδιού σε λωρίδες και ξεχωρίζουμε το κάθε πλοκάμι από τα υπόλοιπα. Παίρνουμε ένα πλαστικό μπουκάλι 1.5l, αφαιρούμε το μπροστινό μέρος και βάζουμε μέσα τα πλοκάμια και στα κενά ενδιάμεσα τις λωρίδες του κεφαλιού. Πιέζουμε πολύ καλά το χταπόδι και χαράζουμε σε 4 σημεία την άκρη του μπουκαλιού. Κλείνουμε προς τα μέσα τις άκρες και σφραγίζουμε πολύ καλά με μια μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε τη μεμβράνη και το καλούπι του πλαστικού μπουκαλιού και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Το συνοδεύουμε με ένα ωραίο λαδόξυδο.

Chef

Ανδριώτης Αλέξανδρος

HEAD CHEF Εστιατόριο ‘’Καποδιστριακό'’ Κωστής Παλαμάς

Κοινοποίηστε