Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
Delivery map Stores
Phone orders 26610 44182 Mo - Sa 08:00 - 21:00
My cart ()
0

No products in the cart. Buy now

Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
search-icon.png
My cart ()

No products in the cart. Buy now

Phone orders phone icon 26610 44182
μωσαικο χταποδιου

Μωσαϊκό χταποδιού

Recipe: Andriotis Alexandros HEAD CHEF Εστιατόριο ‘’Καποδιστριακό'’ Κωστής Παλαμάς
Portions 4

Components

Execution cution

Αρχικά, ξεπλένουμε καλά το χταπόδι. Στη συνέχεια, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρει βράση το νερό. Πιάνουμε το χταπόδι από τη σακούλα του κεφαλιού και εμβαπτίζουμε τα πλοκάμια του στο βραστό νερό. Πιο συγκεκριμένα, βουτάμε και σηκώνουμε τα πλοκάμια του χταποδιού για 6-8 φορές  στο βραστό νερό της κατσαρόλας ώστε να τους δώσουμε ένα ωραίο κατσάρωμα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της αφήνοντας όμως ένα μικρό άνοιγμα για να μην αφρίσει και το βράζουμε για μια ώρα. Όταν βράσει, κόβουμε τη σακούλα του χταποδιού σε λωρίδες και ξεχωρίζουμε το κάθε πλοκάμι από τα υπόλοιπα. Παίρνουμε ένα πλαστικό μπουκάλι 1.5l, αφαιρούμε το μπροστινό μέρος και βάζουμε μέσα τα πλοκάμια και στα κενά ενδιάμεσα τις λωρίδες του κεφαλιού. Πιέζουμε πολύ καλά το χταπόδι και χαράζουμε σε 4 σημεία την άκρη του μπουκαλιού. Κλείνουμε προς τα μέσα τις άκρες και σφραγίζουμε πολύ καλά με μια μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε τη μεμβράνη και το καλούπι του πλαστικού μπουκαλιού και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Το συνοδεύουμε με ένα ωραίο λαδόξυδο.

Μωσαϊκό χταποδιού
You will need
Be sure you have