Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
Delivery map Stores
Phone orders Mo - Sa 08:00 - 21:00
My cart ()
0

No products in the cart. Buy now

Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
search-icon.png
My cart ()

No products in the cart. Buy now

Phone orders

Αγριογούρουνο Μαρινάτο στη Γάστρα

Components

  • 1 – 2 κιλά αγριογούρουνο
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 – 2 κιλά πατάτες
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Λίγη μουστάρδα
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 μεγάλο σέλινο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 λεμόνι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • Μερικά φύλλα δάφνης
  • Μερικά σπυριά μαύρο πιπέρι
  • Μπαχάρι
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί

Execution cution

Χοντροκόβουμε τα λαχανικά, τα βράζουμε για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη, στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί και τα μυρωδικά.Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το βουτάμε στην μαρινάτα.Βάζουμε την μαρινάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια νύχτα

Στραγγίζουμε την μαρινάτα και κρατάμε μια κούπα από τον ζωμό. Καθαρίζουμε το κρέας, το τρυπάμε, βάζουμε στις τρύπες κομματάκια σκόρδου, το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε ελαφριά με μουστάρδα. Το βάζουμε στην γάστρα, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον ζωμό και αρχίζουμε να το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 150-200 C για μιάμιση ώρα περίπου. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες, τις αλατίζουμε και τις ριγανώνουμε ελαφρά και τις βάζουμε στη γάστρα να ψηθούν μαζί με το κρέας για άλλη 1 ώρα. Βγάζουμε το φαγητό από την γάστρα, το απλώνουμε σε ένα ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε πιο δυνατό φούρνο για 1/2 ώρα περίπου ( μέχρι να ροδίσει). Απλώνουμε τυριά τριμμένα στις πατάτες και αφήνουμε στο φούρνο να λιώσουν για 5-10 λεπτά