Χοντροκόβουμε τα λαχανικά, τα βράζουμε για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη, στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί και τα μυρωδικά.Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το βουτάμε στην μαρινάτα.Βάζουμε την μαρινάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια νύχτα
Στραγγίζουμε την μαρινάτα και κρατάμε μια κούπα από τον ζωμό. Καθαρίζουμε το κρέας, το τρυπάμε, βάζουμε στις τρύπες κομματάκια σκόρδου, το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε ελαφριά με μουστάρδα. Το βάζουμε στην γάστρα, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον ζωμό και αρχίζουμε να το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 150-200 C για μιάμιση ώρα περίπου. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες, τις αλατίζουμε και τις ριγανώνουμε ελαφρά και τις βάζουμε στη γάστρα να ψηθούν μαζί με το κρέας για άλλη 1 ώρα. Βγάζουμε το φαγητό από την γάστρα, το απλώνουμε σε ένα ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε πιο δυνατό φούρνο για 1/2 ώρα περίπου ( μέχρι να ροδίσει). Απλώνουμε τυριά τριμμένα στις πατάτες και αφήνουμε στο φούρνο να λιώσουν για 5-10 λεπτά