1. ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΣΚΟΡΔΟ , ΣΕΛΙΝΟ
2. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΠΕΛΤΕ, ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΚΙΜΙΝΟ.
3. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΟΣ. ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ,
4. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΟΥΠΙΕΣ.
5. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ.( ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ)
6. ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ.
7. ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ.
Συστατικά
- 200 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 30 γρ σκόρδο
- 50 γρ σέλινο
- 30 γρ ντοματοπολτέ
- 150 γρ φρέσκιες ψιλοκομμένες ντομάτες
- 100 ml κρασί λευκό
- 1kg σουπιές, κομμένες
- ο,5 kg κριθαράκι μέτριο
- κανέλλα ξυλάκι
- κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- φρέσκος βασιλικός