Τηλ. Επικοινωνίας:26610 44182 & 26610 31206 info@lavranos.gr

Συνταγή

ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

10
40
4-6

Preparation by

Αναστάσιος Μπαλανίκας

Executive Chef στο Corfu Holiday Palace

Υλικά

200 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
100 ΓΡ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
30 ΓΡ ΣΚΟΡΔΟ
50 ΓΡ ΣΕΛΙΝΟ
30 ΓΡ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ
150 ΓΡ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
100 ML ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
1kg ΣΟΥΠΙΕΣ, ΚΟΜΜΕΝΕΣ
Ο,5 kg ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕΤΡΙΟ
ΚΑΝΕΛΛΑ ΞΥΛΑΚΙ
ΚΥΜΙΝΟ,
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Εκτέλεση

1. ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΣΚΟΡΔΟ , ΣΕΛΙΝΟ
2. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΠΕΛΤΕ, ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΚΙΜΙΝΟ.
3. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΟΣ. ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ,
4. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΟΥΠΙΕΣ.
5. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ.( ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ)
6. ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ.
7. ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ.

Chef

Αναστάσιος Μπαλανίκας

Executive Chef στο Corfu Holiday Palace

Κοινοποίηστε