Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
Delivery map Stores
Phone orders 26610 44182 Mo - Sa 08:00 - 21:00
My cart ()
0

No products in the cart. Buy now

Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
search-icon.png
My cart ()

No products in the cart. Buy now

Phone orders phone icon 26610 44182

Γαλοπούλα γεμιστή με τυρί και σκόρδο

Cooking 3:15'

Components

  • 1 γαλοπούλα (4 κιλά)
  • 750 gr. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
  • 6 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μαργαρίνη για το γαρνίρισμα
  • Πατάτες μικρές στρογγυλές

Execution cution

Πλένουμε τη γαλοπούλα,τη σκουπίζουμε εσωτερικά και εξωτερικά και την αλείφουμε με μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι εξωτερικά και στη κοιλότητα. Κόβουμε τις 3 σκελίδες σκόρδου σε φετάκια, τις βάζουμε μαζί με το δεντρολίβανο μέσα στο ψαχνό και στα μπούτια της γαλοπούλας. Βάζουμε τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου λιωμένες στη κοιλιά της γαλοπούλας μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το τυρί, μπόλικο πιπέρι και τη ράβουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στούς 180 βαθμούς. Βάζουμε τη γαλοπούλα και τις πατάτες σε ένα ταψί, περιχύνουμε με τη μαργαρίνη και το κρασί και τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τη ψήνουμε για 3 ώρες και 15 λεπτά.