Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
Delivery map Stores
Phone orders 26610 44182 Mo - Sa 08:00 - 21:00
My cart ()
0

No products in the cart. Buy now

Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
search-icon.png
My cart ()

No products in the cart. Buy now

Phone orders phone icon 26610 44182
μαγειριτσα 1

Η μαγειρίτσα της Γιαγιάς Ευαγγελίας

Portions 4-5

Components

  • 1 Kg Έντερα
  • 1 Συκωταριά
  • 4-5 Πόδια
  • 1 Κοιλιά
  • 3-4 Κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 Ματσάκια άνηθο
  • 2 Ματσάκια μαϊντανό
  • 3-4 Σκόρδα φρέσκα
  • Λίγο δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό από 3-4 λεμόνια

Execution cution

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα έντερα, κοιλιά, συκωταριά και πόδια ,τα ψιλοκόβουμε, και τα αφήνουμε 2 ώρες σε χυμό από 2 λεμόνια. Εάν δεν τα μαγειρέψουμε την ίδια ημέρα, τα βάζουμε στην κατάψυξη μαζί με τον χυμό λεμονιού και τα ξεπαγώνουμε το βράδυ πριν τα μαγειρέψουμε. Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στο σουρωτήρι.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφού πιουν όλα τα υγρά τους , ρίχνουμε και το λάδι, ιδανικά 200-250ml, μαζί με τα σκόρδα, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το δυόσμο και το μαϊντανό, τα οποία έχουμε ήδη ψιλοκόψει. Αφού μαραθούν και πάρουν χρώμα τα μυρωδικά, ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως τα υλικά μας, και προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι, κατά βούληση.  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα ,χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, και τα αφήνουμε να βράσουν. Τα δοκιμάζουμε και εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Αφού δέσει η σάλτσα, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο λεμόνι.