Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
Χάρτης διανομής Καταστήματα
Τηλ. Παραγγελίες 26610 44182 Δε - Σα 08:00 - 21:00
Το καλάθι μου ()
0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
search-icon.png
Το καλάθι μου ()

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182
μαγειριτσα 1

Η μαγειρίτσα της Γιαγιάς Ευαγγελίας

Μερίδες 4-5

Συστατικά

  • 1 Kg Έντερα
  • 1 Συκωταριά
  • 4-5 Πόδια
  • 1 Κοιλιά
  • 3-4 Κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 Ματσάκια άνηθο
  • 2 Ματσάκια μαϊντανό
  • 3-4 Σκόρδα φρέσκα
  • Λίγο δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμό από 3-4 λεμόνια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα έντερα, κοιλιά, συκωταριά και πόδια ,τα ψιλοκόβουμε, και τα αφήνουμε 2 ώρες σε χυμό από 2 λεμόνια. Εάν δεν τα μαγειρέψουμε την ίδια ημέρα, τα βάζουμε στην κατάψυξη μαζί με τον χυμό λεμονιού και τα ξεπαγώνουμε το βράδυ πριν τα μαγειρέψουμε. Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στο σουρωτήρι.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφού πιουν όλα τα υγρά τους , ρίχνουμε και το λάδι, ιδανικά 200-250ml, μαζί με τα σκόρδα, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το δυόσμο και το μαϊντανό, τα οποία έχουμε ήδη ψιλοκόψει. Αφού μαραθούν και πάρουν χρώμα τα μυρωδικά, ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως τα υλικά μας, και προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι, κατά βούληση.  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα ,χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, και τα αφήνουμε να βράσουν. Τα δοκιμάζουμε και εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Αφού δέσει η σάλτσα, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο λεμόνι.