Καθαρίζουμε πολύ καλά τα έντερα, κοιλιά, συκωταριά και πόδια ,τα ψιλοκόβουμε, και τα αφήνουμε 2 ώρες σε χυμό από 2 λεμόνια. Εάν δεν τα μαγειρέψουμε την ίδια ημέρα, τα βάζουμε στην κατάψυξη μαζί με τον χυμό λεμονιού και τα ξεπαγώνουμε το βράδυ πριν τα μαγειρέψουμε. Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στο σουρωτήρι.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφού πιουν όλα τα υγρά τους , ρίχνουμε και το λάδι, ιδανικά 200-250ml, μαζί με τα σκόρδα, τα κρεμμύδια, τον άνηθο, το δυόσμο και το μαϊντανό, τα οποία έχουμε ήδη ψιλοκόψει. Αφού μαραθούν και πάρουν χρώμα τα μυρωδικά, ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως τα υλικά μας, και προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι, κατά βούληση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα ,χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, και τα αφήνουμε να βράσουν. Τα δοκιμάζουμε και εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Αφού δέσει η σάλτσα, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο λεμόνι.