Παραλαβή από το κατάστημα στα Τρία Γεφύρια Κέρκυρας αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
Χάρτης διανομής Καταστήματα
Τηλ. Παραγγελίες 26610 44182 Δε - Σα 08:00 - 21:00
Το καλάθι μου ()
0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Παραλαβή από το κατάστημα στα Τρία Γεφύρια Κέρκυρας αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
search-icon.png
Το καλάθι μου ()

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182
abbacchio_IMG_7036_food52-638×350

Ψητό Χοιρινό Μπούτι με Πορτοκάλι και Κρασί Πόρτο

Συνταγή: Σταμάτης Αλεξάκης Sous Chef στο ‘’Paleo ArtNouveau Hotel’’
Προετοιμασία 15'-20'
Μαγείρεμα 60'-90'
Επίπεδο Μέτριο
Μερίδες 6-8

Συστατικά

  • 1/2 χοιρινό μπούτι (4 κιλά)
  • 3-4 πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 10 γαρύφαλλα
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • ½ φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι κρασί πόρτο
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Για το γλάσο: σε μία μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τη μαρμελάδα, τη ζάχαρη, το κρασί και το χυμό πορτοκάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.

Για το κρέας: προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Χαράζουμε το κρέας σε βάθος μισού εκατοστού έτσι ώστε να σχηματιστούν στην επιφάνειά του ρόμβοι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά στο κρέας. Στη συνέχεια αλείφουμε το κρέας με τη μισή ποσότητα από το γλάσο.

Καλύπτουμε το κρέας με τις φέτες πορτοκάλι τις οποίες τις στηρίζουμε με τα ξυλάκια γαρύφαλλου.

Παίρνουμε ένα αρκετά βαθύ ταψί και ρίχνουμε μέσα μία κούπα νερό. Το τοποθετούμε στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κρέας στη σχάρα πάνω από το ταψί.

Ψήνουμε το κρέας. 15 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε το υπόλοιπο γλάσο, αλείφοντας το με ένα πινέλο. Τέλος, βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, το αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε.

Ψητό Χοιρινό Μπούτι με Πορτοκάλι και Κρασί Πόρτο
Θα χρειαστείτε
1/2 χοιρινό μπούτι (4 κιλά)
10 γαρύφαλλα
αλάτι χοντρό
πιπέρι
πάπρικα
½ φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
Σιγουρευτείτε ότι έχετε
  • 3-4 πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι κρασί πόρτο
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι