Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
Delivery map Stores
Phone orders Mo - Sa 08:00 - 21:00
My cart ()
0

No products in the cart. Buy now

Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
search-icon.png
My cart ()

No products in the cart. Buy now

Phone orders
abbacchio_IMG_7036_food52-638×350

Ψητό Χοιρινό Μπούτι με Πορτοκάλι και Κρασί Πόρτο

Recipe: Stamatis Alexakis Sous Chef στο ‘’Paleo ArtNouveau Hotel’’
Preparation 15'-20'
Cooking 60'-90'
Portions 6-8

Components

Execution cution

Για το γλάσο: σε μία μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τη μαρμελάδα, τη ζάχαρη, το κρασί και το χυμό πορτοκάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφού λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.

Για το κρέας: προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Χαράζουμε το κρέας σε βάθος μισού εκατοστού έτσι ώστε να σχηματιστούν στην επιφάνειά του ρόμβοι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά στο κρέας. Στη συνέχεια αλείφουμε το κρέας με τη μισή ποσότητα από το γλάσο.

Καλύπτουμε το κρέας με τις φέτες πορτοκάλι τις οποίες τις στηρίζουμε με τα ξυλάκια γαρύφαλλου.

Παίρνουμε ένα αρκετά βαθύ ταψί και ρίχνουμε μέσα μία κούπα νερό. Το τοποθετούμε στην πιο χαμηλή σχάρα του φούρνου. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κρέας στη σχάρα πάνω από το ταψί.

Ψήνουμε το κρέας. 15 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε το υπόλοιπο γλάσο, αλείφοντας το με ένα πινέλο. Τέλος, βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, το αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε.

Ψητό Χοιρινό Μπούτι με Πορτοκάλι και Κρασί Πόρτο
You will need
Be sure you have