Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
Delivery map Stores
Phone orders Mo - Sa 08:00 - 21:00
My cart ()
0

No products in the cart. Buy now

Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
search-icon.png
My cart ()

No products in the cart. Buy now

Phone orders
soup-3347872_1920

Μοσχαρόσουπα

Recipe: Stafanos Laskaris Executive Chef στο Starz Catering
Preparation 30'
Cooking 3 ώρες
Portions 5

Components

    Execution cution

    Ζητάμε από τον χασάπη μας να κόψει το κρέας σε μεγάλα κομμάτια πάχους περίπου πέντε εκατοστών. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ½ φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά μέχρι να ροδίσει. Το αποσύρουμε και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει για περίπου ½ ώρα.

    Το κρέας μας επειδή έχει σοταριστεί πιθανότατα να μη χρειαστεί ξάφρισμα. Καθαρίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε μέσα ολόκληρα και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, τη καυτερή πιπεριά, τη δάφνη, το σέλερι, αλάτι – πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλες 2½ περίπου ώρες. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κρέας και τα λαχανικά.

    Πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά, εκτός από την καυτερή πιπεριά και τη δάφνη. Τα προσθέτουμε στη σούπα ανακατεύοντας ελαφρά να αποκτήσει μια ομοιόμορφη βελουτέ υφή και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10-15 λεπτά ακόμη.

    Προαιρετικά μπορουμε να περάσουμε την σούπα μας απο μια σίτα έτσι ώστε να δώσουμε πιό βελούδινη υφή . Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε βαθιά πιάτα και το κρέας ξεχωριστά σε μεγάλη πιατέλα πασπαλισμένο με χοντρό αλάτι, φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι και λίγο λαδολέμονο.

    Μοσχαρόσουπα
    You will need
    Be sure you have