Συνταγή

30'
3 ώρες

Μοσχαρόσουπα

Υλικά

  • 1½ κ. Μοσχαρίσια πλευρά με κόκκαλο (σιδηρόδρομο)
  • 4 καρότα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 πατάτες
  • 1½ σέλερι
  • 2 ντομάτες
  • 1 φλ. Ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον χασάπη μας να κόψει το κρέας σε μεγάλα κομμάτια πάχους περίπου πέντε εκατοστών. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ½ φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά μέχρι να ροδίσει. Το αποσύρουμε και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει για περίπου ½ ώρα.

Το κρέας μας επειδή έχει σοταριστεί πιθανότατα να μη χρειαστεί ξάφρισμα. Καθαρίζουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε μέσα ολόκληρα και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, τη καυτερή πιπεριά, τη δάφνη, το σέλερι, αλάτι – πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλες 2½ περίπου ώρες. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κρέας και τα λαχανικά.

Πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά, εκτός από την καυτερή πιπεριά και τη δάφνη. Τα προσθέτουμε στη σούπα ανακατεύοντας ελαφρά να αποκτήσει μια ομοιόμορφη βελουτέ υφή και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10-15 λεπτά ακόμη.

Προαιρετικά μπορουμε να περάσουμε την σούπα μας απο μια σίτα έτσι ώστε να δώσουμε πιό βελούδινη υφή . Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε βαθιά πιάτα και το κρέας ξεχωριστά σε μεγάλη πιατέλα πασπαλισμένο με χοντρό αλάτι, φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι και λίγο λαδολέμονο.

Chef

Στέφανος Λάσκαρης

Executive Chef στο Starz Catering

Κοινοποίηστε