Executive Chef στο MarBella SA
Για τον πουρέ πατάτας:
500γρ πατάτες
100γρ κρεμά γάλακτος
50γρ βούτυρο
150γρ γάλα
Για την γέμιση:
500γρ αρνί
3 κρεμμύδια
5 φύλλα δάφνης
1 ματσάκι φασκόμηλο
200γρ φρέσκια μυζήθρα
200γρ ξινομυζήθρα
200γρ τριμμένη γραβιέρα
8 φύλλα δυόσμου
Κύμινο
Ρίγανη
Πιπέρι
1 κουτί σφολιάτας
1 αυγό
Για την γέμιση βράζουμε το αρνί σε νερό μαζί με τα κρεμμύδια ,τα φύλλα δάφνης και το φασκόμηλο. Το ξεψαχνίζουμε όταν είναι ακόμα ζεστό ,καλό είναι να το κάνουμε από την προηγουμένη μέρα.
Ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί με τα φύλλα δυόσμου το κύμινο τη ρίγανη και το πιπέρι.
Για τον πουρέ πατάτας βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα,τις καθαρίσουμε και προσθέτουμε την κρεμά ζεστή μαζί με το βούτυρο και το γάλα. Τον ενσωματώνουμε με το μείγμα του αρνιού.
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας ,ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με ένα φύλλο σφολιάτας. Χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια αλείφουμε ένα αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.