Συνταγή

5'
20'

Κοτόπουλο με σάλτσα Κουμ-Κουάτ

Υλικά

  • 1 Στήθος Μέτριου Μεγέθους
  • Αλάτι
  • Πιπέρι Πράσινο
  • ½ Φλιτζάνι του ελληνικού άσπρο αρετσίνωτο κρασί
  • 5 κουμ-κουάτ κομμένα λεπτές φέτες
  • 1 Φλιτζάνι του ελληνικού κρέμα γάλακτος
  • 70gr Βούτυρο Κερκύρας

Εκτέλεση

Αλάτοπιπερώνουμε το στήθος κοτόπουλο και στην συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα  Κουμ-κουάτ και έπειτα σβήνουμε με το κρασί. Όταν απορροφήσει το κρασί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και περιμένουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Chef

Ιωάννης Φιλάρετος

Executive Chef στο Liston Cafe

Κοινοποίηστε