Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο Κελσιου .Σε ένα τηγάνι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και θωρακιζουμε (ροδίζουμε ) τα κότσια .Τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρολα.
Στο τηγάνι βαζουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτια για περιπου 10 λεπτα ως οτου μαλακωσουν ,προσθετουμε και το σκορδο. Μεταφερουμε στην κατσαρολα.Ριχνουμε το κρασι στο τηγανι εως οτου παρει μια βραση και το αδειαζουμε στην κατσαρολα .Προσθετουμε τα βότανα.
Ριχνουμε το νερο και αλατοπιπερωνουμε αφηνωντας να παρει μια βραση.
Σκεπαζουμε και τοποθετουμε στον φουρνο για 2 ½ ωρες περιπου, εως οτου το κρεας μαλακωσει.
Λιώνουμε 40 γρ βουτυρο σε ένα σκευος με βαρυ πατο,προσθετουμε το κρεμμυδι και μαγειρευουμε σε χαμηλη φωτια εως οτου μαλακωσει.
Σε ενα άλλο σκευος βραζουμε τον ζωμο.
Προσθετουμε το ρυζι στο κρεμμυδι και μαγειρευουμε για 2- 3 λεπτα .Σβήνουμε με το κρασι.
Μολις αποροφηθει το κρασι ριχνουμε σταδιακα τον ζωμο.Μετα 20 λεπτα δοκιμαζουμε το ριζοτο που πρεπει να είναι κρεμωδες και αλ ντέντε.
Με σειρα Ριχνουμε τον χυμο λεμονιου ,την παρμεζανα το ξυσμα λεμονιου και το υπολοιπο 20 γρ βουτυρο.
Σερβιρουμε,γαρνιροντας με φλυδες παρμεζανας το ριζοτο.Και το αρνισιο κοτσι με την σαλτσα του.