Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
Χάρτης διανομής Καταστήματα
Τηλ. Παραγγελίες 26610 44182 Δε - Σα 08:00 - 21:00
Το καλάθι μου ()
0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
search-icon.png
Το καλάθι μου ()

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182

Αρνίσιο Κότσι με αρωματικά βότανα και ριζότο λεμονιού

Συνταγή: Παύλος Σουέρεφ e-mail: psoueref@hotmail.com
Μαγείρεμα 3 ωρες
Επίπεδο Μέτριο
Μερίδες 4

Συστατικά

  • 4 Αρνίσια κότσια
  • 40 γρ. Ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιες φρεσκο δενδρολιβανο ψιλοκομμενο
  • 2 κουταλιες μαΐντανο ψιλοκομμενο
  • 2 κουταλιες φρεσκο δυόσμο ψιλοκομμενο
  • 1 κουταλια φρεσκο θυμαρι ψιλοκομμενο
  • 200 ml λευκο ξηρο κρασι
  • Αλατι
  • Πιπερι
  • 500 ml νερό
  • 100 γρ παρμεζανα τριμμενη
  • 60 γρ βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
  • 750 ml ζωμο από κοτοπουλο
  • 250γρ ρύζι αρμπόριο
  • 200 ml λευκο ξηρο κρασι
  • Χυμός και ψύσμα από 1 ½ λεμονι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο Κελσιου .Σε ένα τηγάνι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και θωρακιζουμε (ροδίζουμε ) τα κότσια .Τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρολα.

Στο τηγάνι βαζουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτια για περιπου 10 λεπτα ως οτου μαλακωσουν ,προσθετουμε και το σκορδο. Μεταφερουμε στην κατσαρολα.Ριχνουμε το κρασι στο τηγανι εως οτου παρει μια βραση και το αδειαζουμε στην κατσαρολα .Προσθετουμε τα βότανα.

Ριχνουμε το νερο και αλατοπιπερωνουμε αφηνωντας να παρει μια βραση.

Σκεπαζουμε και τοποθετουμε στον φουρνο για 2 ½ ωρες περιπου, εως οτου το κρεας μαλακωσει.

Λιώνουμε 40 γρ βουτυρο σε ένα σκευος με βαρυ πατο,προσθετουμε το κρεμμυδι και μαγειρευουμε σε χαμηλη φωτια εως οτου μαλακωσει.

Σε ενα άλλο σκευος βραζουμε τον ζωμο.

Προσθετουμε το ρυζι στο κρεμμυδι και μαγειρευουμε για 2- 3 λεπτα .Σβήνουμε με το κρασι.

Μολις αποροφηθει το κρασι ριχνουμε σταδιακα τον ζωμο.Μετα 20 λεπτα δοκιμαζουμε το ριζοτο που πρεπει να είναι κρεμωδες και αλ ντέντε.

Με σειρα Ριχνουμε τον χυμο λεμονιου ,την παρμεζανα το ξυσμα λεμονιου και το υπολοιπο 20 γρ βουτυρο.

Σερβιρουμε,γαρνιροντας με φλυδες παρμεζανας το ριζοτο.Και το αρνισιο κοτσι με την σαλτσα του.

Αρνίσιο Κότσι με αρωματικά βότανα και ριζότο λεμονιού
Θα χρειαστείτε
40 γρ. Ελαιόλαδο
2 κουταλιες φρεσκο δενδρολιβανο ψιλοκομμενο
1 κουταλια φρεσκο θυμαρι ψιλοκομμενο
200 ml λευκο ξηρο κρασι
Αλατι
Πιπερι
100 γρ παρμεζανα τριμμενη
60 γρ βούτυρο
250γρ ρύζι αρμπόριο
Σιγουρευτείτε ότι έχετε
  • 4 Αρνίσια κότσια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιες μαΐντανο ψιλοκομμενο
  • 2 κουταλιες φρεσκο δυόσμο ψιλοκομμενο
  • 500 ml νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
  • 750 ml ζωμο από κοτοπουλο
  • 200 ml λευκο ξηρο κρασι
  • Χυμός και ψύσμα από 1 ½ λεμονι