Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
Delivery map Stores
Phone orders Mo - Sa 08:00 - 21:00
My cart ()
0

No products in the cart. Buy now

Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
search-icon.png
My cart ()

No products in the cart. Buy now

Phone orders

Αρνίσιο Κότσι με αρωματικά βότανα και ριζότο λεμονιού

Recipe: Παύλος Σουέρεφ e-mail: psoueref@hotmail.com
Portions 4

Components

    Execution cution

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο Κελσιου .Σε ένα τηγάνι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και θωρακιζουμε (ροδίζουμε ) τα κότσια .Τα μεταφέρουμε σεμια κατσαρολα.

    Στο τηγάνι βαζουμε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτια για περιπου 10 λεπτα ως οτου μαλακωσουν ,προσθετουμε και το σκορδο. Μεταφερουμε στην κατσαρολα.Ριχνουμε το κρασι στο τηγανι εως οτου παρει μια βραση και το αδειαζουμε στην κατσαρολα .Προσθετουμε τα βότανα.

    Ριχνουμε το νερο και αλατοπιπερωνουμε αφηνωντας να παρει μια βραση.

    Σκεπαζουμε και τοποθετουμε στον φουρνο για 2 ½ ωρες περιπου, εως οτου το κρεας μαλακωσει.

    Λειώνουμε 40 γρ βουτυρο σε ένα σκευος με βαρυ πατο,προσθετουμε το κρεμμυδι και μαγειρευουμε σε χαμηλη φωτια εως οτου μαλακωσει.

    Σε ενα άλλο σκευος βραζουμε τον ζωμο.

    Προσθετουμε το ρυζι στο κρεμμυδι και μαγειρευουμε για 2- 3 λεπτα .Σβήνουμε με το κρασι.

    Μολις αποροφηθει το κρασι ριχνουμε σταδιακα τον ζωμο.Μετα 20 λεπτα δοκιμαζουμε το ριζοτο που πρεπει να είναι κρεμωδες και αλ ντέντε.

    Με σειρα Ριχνουμε τον χυμο λεμονιου ,την παρμεζανα το ξυσμα λεμονιου και το υπολοιπο 20 γρ βουτυρο.

    Σερβιρουμε,γαρνιροντας με φλυδες παρμεζανας το ριζοτο.Και το αρνισιο κοτσι με την σαλτσα του.

    Αρνίσιο Κότσι με αρωματικά βότανα και ριζότο λεμονιού
    You will need
    Be sure you have