Παραλαβή από το κατάστημα στα Τρία Γεφύρια Κέρκυρας αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
Χάρτης διανομής Καταστήματα
Τηλ. Παραγγελίες 26610 44182 Δε - Σα 08:00 - 21:00
Το καλάθι μου ()
0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Παραλαβή από το κατάστημα στα Τρία Γεφύρια Κέρκυρας αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
search-icon.png
Το καλάθι μου ()

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182
Classic-Braised-Beef-Short-Ribs-3-small

Μοσχάρι σιδηρόδρομος (shortribs) με πουρέ σελινόριζας

Συνταγή: Φώτης Μαρκεσίνης EXECUTIVE CHEF
Μαγείρεμα 60'-90'
Επίπεδο Μέτριο
Μερίδες 4

Συστατικά

Για το μοσχάρι
  • 1 kg Short ribs
  • 120 gr κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 50 gr σέλερι κομμένο σε κύβους
  • 80 gr καρότο κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 30 gr πελτέ ντομάτας
  • 500 ml κόκκινο κρασί
  • 500 ml ζωμό μοσχάρι δυνατό
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 60 gr κρύο βούτυρο
Για τον πουρέ σελινόριζας
  • 500 gr σελινόριζα, κομμένη σε κύβους
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 ml γάλα
  • Πιπέρι λευκό
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι και βάζουμε σε μία κατσαρόλα να κάψει το μισό λάδι.

Σοτάρουμε το κρέας καλά,μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το αφαιρούμε από την κατσαρόλα.

Πετάμε το λίπος από την κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον μαγειρεύουμε για 1’.

Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2’-3’ ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα. Προσθέτουμε τον ζωμό, το θυμάρι και μετά από λίγο το μοσχάρι. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μαγειρεύουμε με καπάκι μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Όταν είναι έτοιμο το μοσχάρι, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και σουρώνουμε καλά τα υγρά. Τα βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα μας. Αφαιρούμε το λίπος, διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι, και δένουμε τη σάλτσα με το βούτυρο. Στο τέλος προσθέτουμε ξανά το μοσχάρι.

Για τον πουρέ, βράζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, σε κατσαρόλα με καπάκι ή λαδόκολλα.

Όταν μαλακώσει η σελινόριζα την μεταφέρουμε χωρίς τα υγρά σε ένα μπλέντερ και κάνουμε ένα λείο πουρέ, προσθέτοντας το βούτυρο στο τέλος.

Μοσχάρι σιδηρόδρομος (shortribs) με πουρέ σελινόριζας
Θα χρειαστείτε
1 kg Short ribs
30 gr πελτέ ντομάτας
500 ml κόκκινο κρασί
90 ml ελαιόλαδο
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
60 gr κρύο βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος 35%
Πιπέρι λευκό
Αλάτι
Σιγουρευτείτε ότι έχετε
  • 120 gr κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 50 gr σέλερι κομμένο σε κύβους
  • 80 gr καρότο κομμένο σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 500 ml ζωμό μοσχάρι δυνατό
  • 500 gr σελινόριζα, κομμένη σε κύβους
  • 200 ml γάλα