Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
Delivery map Stores
Phone orders Mo - Sa 08:00 - 21:00
My cart ()
0

No products in the cart. Buy now

Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
search-icon.png
My cart ()

No products in the cart. Buy now

Phone orders

Ποντίκι μοσχάρι με γλυκό κρασί και χειροποιητο τραχανά Βερμίου Γης του Χρήστου Αλαμάνου

Recipe: Χρήστος Αλαμάνος Μέλος της Λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας και Chef στο Marbella Nido.
Portions 4

Components

      Execution cution

      Σοτάρουμε το κρέας να το θωρακίσουμε καλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα κ την Δάφνη.

      Συνεχίζουμε για λίγο το σορτάρισμα όλα μαζί κ έπειτα σβήνουμε με το κρασί.

      Προσθέτουμε το πετιμέζι και χαμηλώνουνε την φωτιά να σιγοβράσει το φαγητό.

      Προσθέτουμε μια κουτάλια της σούπας πελτέ ντομάτα.Το ρίχνουμε στο κρέας μισή ώρα πριν το σβήσουμε.

      Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να μαλακώσει το κρέας μας.

       

      Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσάφι χρωμα, κ ρίχνουμε τον τραχανά ανακατεύοντας συνεχως. Σβήνουμε με το κρασί κ προσθέτουμε το νέρο σιγά σιγά σε δόσεις ανακατεύοντας…(όπως στο ριζότο).

      Οταν είναι έτοιμο κ έχει πιει όλα τα υγρά προστεθούμε το βουτυρο κ το τυρί τριμμένο για να δέσει ο τραχανάς μας.

      Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό  κατα προτίμηση.

       

      Ποντίκι μοσχάρι με γλυκό κρασί και χειροποιητο τραχανά Βερμίου Γης του Χρήστου Αλαμάνου
      You will need
      Be sure you have