Τηλ. Επικοινωνίας:26610 44182 & 26610 31206 info@lavranos.gr

Συνταγή

Ποντίκι μοσχάρι με γλυκό κρασί και χειροποιητο τραχανά Βερμίου Γης του Χρήστου Αλαμάνου

Preparation by

Χρήστος Αλαμάνος

Μέλος της Λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας και Chef στο Marbella Nido.

Υλικά

Υλικά για 4μερ:

1κγ ποντίκι μοσχάρι σε μικρά κομμάτια

400γρ κρεμμύδι ξερό

3σκ. Σκόρδο

3 καρότα

2 φύλλα Δάφνη

200ml Μαυροδάφνη

200ml κόκκινο κρασί

80ml πετιμέζι

Πελτες ντομάτας

Προτρεπτικά 100ml νερό

 

Για τον τραχανά:

280γρ Σταρένιος τραχανάς Βερμιου Γης

400mlνερό

1 κρεμμύδι ξερό

150ml λευκό κρασί

80γρ βούτυρο Κέρκυρας

100γρ γραβιέρα ωρίμανσης

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας να το θωρακίσουμε καλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα κ την Δάφνη.

Συνεχίζουμε για λίγο το σορτάρισμα όλα μαζί κ έπειτα σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το πετιμέζι και χαμηλώνουνε την φωτιά να σιγοβράσει το φαγητό.

Προσθέτουμε μια κουτάλια της σούπας πελτέ ντομάτα.Το ρίχνουμε στο κρέας μισή ώρα πριν το σβήσουμε.

Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να μαλακώσει το κρέας μας.

 

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσάφι χρωμα, κ ρίχνουμε τον τραχανά ανακατεύοντας συνεχως. Σβήνουμε με το κρασί κ προσθέτουμε το νέρο σιγά σιγά σε δόσεις ανακατεύοντας…(όπως στο ριζότο).

Οταν είναι έτοιμο κ έχει πιει όλα τα υγρά προστεθούμε το βουτυρο κ το τυρί τριμμένο για να δέσει ο τραχανάς μας.

Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό  κατα προτίμηση.

 

Chef

Χρήστος Αλαμάνος

Μέλος της Λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας και Chef στο Marbella Nido.

Κοινοποίηστε