Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
Delivery map Stores
Phone orders 26610 44182 Mo - Sa 08:00 - 21:00
My cart ()
0

No products in the cart. Buy now

Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
search-icon.png
My cart ()

No products in the cart. Buy now

Phone orders phone icon 26610 44182

Κοτόπουλο Λεμονάτο με Κους Κους και Σταφίδες

Recipe: Σπύρος Βουλισμάς Πρόεδρος της Λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας και Executive Chef στο Kontokali Bay Resort and Spa
Preparation 15'
Cooking 45'
Level Εύκολο
Portions 4-5

Components

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100γρ. Μαύρες ή ξανθές σταφίδες
  • 200γρ. Κρασί
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500γρ. Κους Κους
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 50γρ. Σπόρο από κόλιανδρο

Execution cution

Παίρνουμε το κοτόπουλό μας το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε στα τέσσερα. Εν συνεχεία, το κόβουμε όλο ζουλιέν. Προσέχουμε στο κόψιμο να κόψουμε ξεχωριστά το στήθος και ξεχωριστά το μπούτι. Αλατοπιπερώνουμε χωριστά τα κομμάτια από το μπούτι του κοτόπουλου και ξεχωριστά από το στήθος και αρχίζουμε να σοτάρουμε στην κατσαρόλα μας. Χωριστά το στήθος στην αρχή και έπειτα το μπούτι (αυτό γίνεται γιατί το μπούτι θέλει λίγο περισσότερο χρόνο).

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία προσθέτουμε στο σκεύος μας λίγο βούτυρο ρίχνοντας μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις σταφίδες, το ξύσμα του λεμονιού και λίγο σπόρο από κόλιανδρο. Ανακατεύουμε μαζί με το κοτόπουλο όλα τα υλικά μαζί να σοταριστούν περιμένουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, λίγο νερό μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό δοκιμάζουμε αλάτι και πιπέρι και δένουμε το φαγητό μας με λίγο κορν φλάουερ. Σ’ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι βάζοντας λίγο ζωμό κοτόπουλου και φλούδες από πορτοκάλι και μανταρίνι και το ανάλογο νερό βράζουμε το κους κους μας προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Κι αυτό αποτελεί μια ωραία πρόταση για την γαρνιτούρα του φαγητού μας.

Κοτόπουλο Λεμονάτο με Κους Κους και Σταφίδες
You will need
1 κοτόπουλο
200γρ. Κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
500γρ. Κους Κους
Be sure you have
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100γρ. Μαύρες ή ξανθές σταφίδες
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 50γρ. Σπόρο από κόλιανδρο