Τηλ. Επικοινωνίας:26610 44182 & 26610 31206 info@lavranos.gr

Συνταγή

Κοτόπουλο Λεμονάτο με Κους Κους και Σταφίδες

15'
45'
4-5

Preparation by

Σπύρος Βουλισμάς

Πρόεδρος της Λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας και Executive Chef στο Kontokali Bay Resort and Spa

Υλικά

1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
100γρ. Μαύρες ή ξανθές σταφίδες
200γρ. Κρασί
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
500γρ. Κους Κους
1 ματσάκι μαϊντανό
50γρ. Σπόρο από κόλιανδρο

Εκτέλεση

Παίρνουμε το κοτόπουλό μας το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε στα τέσσερα. Εν συνεχεία, το κόβουμε όλο ζουλιέν. Προσέχουμε στο κόψιμο να κόψουμε ξεχωριστά το στήθος και ξεχωριστά το μπούτι. Αλατοπιπερώνουμε χωριστά τα κομμάτια από το μπούτι του κοτόπουλου και ξεχωριστά από το στήθος και αρχίζουμε να σοτάρουμε στην κατσαρόλα μας. Χωριστά το στήθος στην αρχή και έπειτα το μπούτι (αυτό γίνεται γιατί το μπούτι θέλει λίγο περισσότερο χρόνο).

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία προσθέτουμε στο σκεύος μας λίγο βούτυρο ρίχνοντας μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις σταφίδες, το ξύσμα του λεμονιού και λίγο σπόρο από κόλιανδρο. Ανακατεύουμε μαζί με το κοτόπουλο όλα τα υλικά μαζί να σοταριστούν περιμένουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, λίγο νερό μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό δοκιμάζουμε αλάτι και πιπέρι και δένουμε το φαγητό μας με λίγο κορν φλάουερ. Σ’ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι βάζοντας λίγο ζωμό κοτόπουλου και φλούδες από πορτοκάλι και μανταρίνι και το ανάλογο νερό βράζουμε το κους κους μας προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Κι αυτό αποτελεί μια ωραία πρόταση για την γαρνιτούρα του φαγητού μας.

Chef

Σπύρος Βουλισμάς

Πρόεδρος της Λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας και Executive Chef στο Kontokali Bay Resort and Spa

Κοινοποίηστε