Kόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας, το σοτάρουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και το μπαχάρι. Αφού αρχίσει να πιάνει η κατσαρόλα, ρίχνουμε τον πελτέ και την ντομάτα κονκασσε. Σβήνουμε με την μαυροδάφνη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, βάζουμε λίγο νερό και αφού πάρει μία βράση, το γυρνάμε στην γάστρα. Το Αφήνουμε στο φούρνο για 1,5 ώρα. Ιδανικός συνδυασμός σερβιρίσματος είναι με κριθαράκι και ξερή μυζήθρα.
Συστατικά
- 2kg Μάγουλα καθαρισμένα
- 300ml Κρασί μαυροδάφνη
- 2 Κρεμμύδια τριμμένα
- 1 Kαρότο τριμμένο
- 2 Kουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 400gr Nτομάτα (κονκασσε ,αποφλοιωμένη)
- Aλάτι
- Πιπέρι
- Mπαχάρι κόκκους
- 1 Φύλλο δάφνης
- 1 Κουταλάκι θυμάρι