Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
Χάρτης διανομής Καταστήματα
Τηλ. Παραγγελίες 26610 44182 Δε - Σα 08:00 - 21:00
Το καλάθι μου ()
0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
search-icon.png
Το καλάθι μου ()

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182
AdobeStock_133760600

Mοσχαρίσια Mάγουλα με Μαυροδάφνη στην Γάστρα

Συνταγή: Αντώνης Σαλβάνος Chef & Ιδιοκτήτης στο εστιατόριο Αγνάντιο
Προετοιμασία 20'
Μαγείρεμα 90'
Επίπεδο Εύκολο
Μερίδες 8

Συστατικά

  • 2kg Μάγουλα καθαρισμένα
  • 300ml Κρασί μαυροδάφνη
  • 2 Κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 Kαρότο τριμμένο
  • 2 Kουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 400gr Nτομάτα (κονκασσε ,αποφλοιωμένη)
  • Aλάτι
  • Πιπέρι
  • Mπαχάρι κόκκους
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • 1 Κουταλάκι θυμάρι

Εκτέλεση

Kόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας, το σοτάρουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και το μπαχάρι. Αφού αρχίσει να πιάνει η κατσαρόλα, ρίχνουμε τον πελτέ και την ντομάτα κονκασσε. Σβήνουμε με την μαυροδάφνη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, βάζουμε λίγο νερό και αφού πάρει μία βράση, το γυρνάμε στην γάστρα. Το Αφήνουμε στο φούρνο για 1,5 ώρα. Ιδανικός συνδυασμός σερβιρίσματος είναι με κριθαράκι και ξερή μυζήθρα.

Mοσχαρίσια Mάγουλα με Μαυροδάφνη στην Γάστρα
Θα χρειαστείτε
2 Kουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Aλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλάκι θυμάρι
Σιγουρευτείτε ότι έχετε
  • 2kg Μάγουλα καθαρισμένα
  • 300ml Κρασί μαυροδάφνη
  • 2 Κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 Kαρότο τριμμένο
  • 400gr Nτομάτα (κονκασσε ,αποφλοιωμένη)
  • Mπαχάρι κόκκους
  • 1 Φύλλο δάφνης