Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
Delivery map Stores
Phone orders 26610 44182 Mo - Sa 08:00 - 21:00
My cart ()
0

No products in the cart. Buy now

Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
search-icon.png
My cart ()

No products in the cart. Buy now

Phone orders phone icon 26610 44182
ακριτιδης

Μπολονέζ Αστακού Με Κοτόπουλο

Recipe: Akritidis Aristotelis Executive Chef στο Argilos
Portions 3

Components

  • 950gr Αστακός
  • 120gr Κοτόπουλο φιλέτο
  • 10gr Ελαιόλαδο
  • 5gr Φυσικός ή ξηρός ζωμός λαχανικών
  • 40gr Σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι
  • Ελάχιστη καπνιστή πάπρικα
  • 5gr Αρωματικό βούτυρο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 1 Πορτοκάλι (χυμό)
  • ½ Σφηνάκι rosso bianco martini
  • ½  Κόκκινη πιπεριά
  • ½  Πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 Πακέτο Μαύρες ταλιατέλες
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό

Execution cution

Βράζουμε τον αστακό ολόκληρο για 12′ λεπτά σε καυτό νερό.

Αφού κρυώσει ανοίγουμε τον αστακό, καθαρίζουμε την αστακόψιχα και την πολτοποιούμε με ένα μαχαίρι, ψιλοκόβωντας.

Το ίδιο κάνουμε και με το φιλέτο κοτόπουλο.

Σοτάρουμε τα υλικά με την σειρά την συνταγής για περίπου 7 λεπτά, δένουμε τα ζυμαρικά για άλλα 2 λεπτά, και στο τέλος γαρνίρουμε με το κέλυφος του αστακού και τις δαγκάνες με λίγο ανθό φρέσκου βασιλικού.