Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
Delivery map Stores
Phone orders 26610 44182 Mo - Sa 08:00 - 21:00
My cart ()
0

No products in the cart. Buy now

Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
search-icon.png
My cart ()

No products in the cart. Buy now

Phone orders phone icon 26610 44182

Βοδινή ουρά με μπάμιες

Recipe: Grammenos Viktoras Executive Chef στο Louis Corcyra Beach Hotel
Preparation 30'
Cooking 2 ώρες
Level Μέτριο
Portions 6

Components

  • 1,5 κιλό ουρά βοδινού
  • 300γρ βούτυρο
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο
  • 2 κόκκους μαστίχας
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • 5 σποράκια κάψες κάρδαμου
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 2 φλιτζ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα
  • 1 κ.σ  πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο και ανακατεμένο με αλάτι
  • 1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
  • Μπόλικο φρέσκο κόλλιανδρο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 3 κ.γ ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό

Execution cution

Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια

Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το βούτυρο (250γρ), το σπορέλαιο . Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτετε στην κατσαρόλα τη μαστίχα, ανακατεύετε, μετά τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε. Ρίχνετε τις κάψες του κάρδαμου, τα φύλλα δάφνης, και ανακατεύετε. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρέας δυναμώνοντας τη φωτιά .Σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε και το πιπέρι Χαμηλώνετε τη φωτιά και συγχρόνως ρίχνετε το σκόρδο (1 σκελίδα) και λίγο νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να βράσει για μιάμιση ώρα ελέγχοντας τα υγρά του. Όταν είναι έτοιμο το κρέας, το βάζετε σε ένα σκεύος μαζί με τη σάλτσα του , το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο, στο οποίο ανοίγετε τρύπες με ένα πιρούνι και το αφήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.

Προετοιμάζετε τις μπάμιες: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το βούτυρο (50 γρ) .Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να σοταριστεί. Στη συνέχεια σοτάρετε τη πιπεριά και το σκόρδο (1 σκελίδα). Προσθέτετε στη κατσαρόλα τη φρέσκια ντομάτα ,τον πελτέ και ένα κύβο λαχανικών. Αλατίζετε .Ανακατεύετε και προσθέτετε το νερό. Αφήνετε να βράσουν και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτετε τις μπάμιες και τις αφήνετε να μαγειρευτούν . Στο τέλος προσθέτετε τον φρέσκο κόλλιανδρο. Όταν οι μπάμιες είναι έτοιμες, τις βάζετε σε μια γάστρα και τις τοποθετείτε στο φούρνο . Τις αφήνετε μέχρι να πιουν τα υγρά τους .

Σερβίρετε βάζοντας τις μπάμιες στη μέση του πιάτου και από πάνω το κρέας

Καλή όρεξη!

Βοδινή ουρά με μπάμιες
You will need
1,5 κιλό ουρά βοδινού
300γρ βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
2 φλιτζ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα
1 κ.σ  πελτέ ντομάτας
3 κ.γ ελαιόλαδο
Be sure you have
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο
  • 2 κόκκους μαστίχας
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • 5 σποράκια κάψες κάρδαμου
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο και ανακατεμένο με αλάτι
  • 1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
  • Μπόλικο φρέσκο κόλλιανδρο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό