Συνταγή

30'
2 ώρες
6

Βοδινή ουρά με μπάμιες

Υλικά

  • 1,5 κιλό ουρά βοδινού
  • 250γρ βούτυρο
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο
  • 2 κόκκους μαστίχας
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • 5 σποράκια κάψες κάρδαμου
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Πιπέρι / Αλάτι
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 2 φλιτζ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα
  • 1 κ.σ  πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο και ανακατεμένο με αλάτι
  • 1 πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
  • Μπόλικο φρέσκο κόλλιανδρο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.γ ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια

Σε μια κατσαρόλα, βάζετε το βούτυρο, το σπορέλαιο . Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτετε στην κατσαρόλα τη μαστίχα, ανακατεύετε, μετά τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε. Ρίχνετε τις κάψες του κάρδαμου, τα φύλλα δάφνης, και ανακατεύετε. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το κρέας δυναμώνοντας τη φωτιά .Σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε και το πιπέρι Χαμηλώνετε τη φωτιά και συγχρόνως ρίχνετε το σκόρδο και λίγο νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να βράσει για μιάμιση ώρα ελέγχοντας τα υγρά του. Όταν είναι έτοιμο το κρέας, το βάζετε σε ένα σκεύος μαζί με τη σάλτσα του , το καλύπτετε με αλουμινόχαρτο, στο οποίο ανοίγετε τρύπες με ένα πιρούνι και το αφήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.

Προετοιμάζετε τις μπάμιες: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το βούτυρο .Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να σοταριστεί. Στη συνέχεια σοτάρετε τη πιπεριά και το σκόρδο. Προσθέτετε στη κατσαρόλα τη φρέσκια ντομάτα ,τον πελτέ και ένα κύβο λαχανικών. Αλατίζετε .Ανακατεύετε και προσθέτετε το νερό. Αφήνετε να βράσουν και να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτετε τις μπάμιες και τις αφήνετε να μαγειρευτούν . Στο τέλος προσθέτετε τον φρέσκο κόλλιανδρο. Όταν οι μπάμιες είναι έτοιμες, τις βάζετε σε μια γάστρα και τις τοποθετείτε στο φούρνο . Τις αφήνετε μέχρι να πιουν τα υγρά τους .

Σερβίρετε βάζοντας τις μπάμιες στη μέση του πιάτου και από πάνω το κρέας

Καλή όρεξη!

Chef

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΒΙΚΤΩΡΑΣ

Executive Chef στο Louis Corcyra Beach Hotel

Κοινοποίηστε