Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
Delivery map Stores
Phone orders Mo - Sa 08:00 - 21:00
My cart ()
0

No products in the cart. Buy now

Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
search-icon.png
My cart ()

No products in the cart. Buy now

Phone orders

Αγριογούρουνο Στιφάδο

Components

  • 2 κιλά αγριογούρουνο,
  • 4 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο,
  • 1 μπουκάλι άσπρο κρασί κατά προτίμηση φρουτώδες (όχι ρετσίνα),
  • λίγο ξύδι,
  • δάφνη,
  • σκόρδο,
  • μπαχάρι,
  • πιπέρι σε κόκκους
  • κανέλλα,
  • μοσχοκάρυδο και πορτοκαλόφλουδα,
  • πελτές τομάτας

Execution cution

Αφού πλύνουμε πολύ καλά το κρέας το τοποθετούμε σε μαρινάδα από το κρασί, το σκόρδο, το ξύδι και όλα τα μυρωδικά για 24 ώρες. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε πολύ καλά το αγριογούρουνο σε δυνατή φωτιά να κάνει κρουστά. Σουρώνουμε την μαρινάτα και μέσα εκεί διαλύουμε τον πελτέ τομάτας. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα με το κρέας και βράζουμε. Προσοχή δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά το φαγητό. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι καραμελώνουμε τα κρεμμυδάκια. Τα βάζουμε στην σάλτσα από οπού έχουμε αφαιρέσεις το κρέας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να ανακατεύουμε για να μη λειώσουν. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε στην σάλτσα και κανέλλα, μπαχάρι δυο φύλλα δάφνης ακόμα. Όταν είναι έτοιμο ξαναβάζουμε το αγριογούρουνο μέσα να πάρει μια βράση.