Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
Delivery map Stores
Phone orders 26610 44182 Mo - Sa 08:00 - 21:00
My cart ()
0

No products in the cart. Buy now

Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
search-icon.png
My cart ()

No products in the cart. Buy now

Phone orders phone icon 26610 44182
dolmades-2

Αρνί του Αμπελουργού

Recipe: Kalyvas Spyros Chef
Preparation 45'
Cooking 2,5-3 ώρες
Level Medium
Portions 4

Components

  • 1 Μπούτι αρνί (ξεκοκαλισμένο για ρολό )
  • 1 τεμ. βαζάκι αμπελόφυλλα μέσα σε άλμη
  • Λίγο Αλάτι
  • Λίγο Πιπέρι
ΓΕΜΙΣΗ
  • 150γρ. Κεφαλοτύρι
  • 150γρ. Κεφαλογραβιέρα
  • 150γρ. Φέτα
  • 150γρ. Κασέρι
  • 1 Ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • Άνηθο(1/2 κούπα τσαγιού)
  • Μαϊντανό (1/2 κούπα τσαγιού)
  • 2 Αυγά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι (μια πρέζα)
  • Πιπέρι (μια πρέζα)

Execution cution

Παίρνουμε μια σανίδα κοπής και κόβουμε τα τυριά σε μικρούς κύβους (καρέ) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά (μαϊντανό – άνηθο) και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο και ρίχνουμε κ αυτά μέσα στο μπολ. Σε ένα μικρό μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα σε μια άκρη.

Παίρνουμε 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο σχεδόν 1,5 φορά μεγαλύτερο από το αρνί. Τοποθετούμε τα 2 φύλλα αλουμινόχαρτο παράλληλα με τις άκρες του να είναι η

μια επάνω στην άλλη και έπειτα παίρνουμε 1 μεγάλο φύλλο λαδόκολλα και το βάζουμε στην μέση από το αλουμινόχαρτο. Ανοίγουμε το βαζάκι με τα αμπελόφυλλα, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε. Τα παίρνουμε και τα τοποθετούμε επάνω από την λαδόκολλα προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα μεγάλο τετράγωνο μεγαλύτερο από το κομμάτι του αρνιού.

Μετά παίρνουμε το αρνί ,το οποίο έχουμε ζητήσει να είναι ανοιχτό για ρολό και το τοποθετούμε επάνω από τα αμπελόφυλλα & το αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Έπειτα βάζουμε την γέμιση στο κέντρο του αρνιού κατά μήκος. Μόλις τελειώσουμε, παίρνουμε τις άκρες από την λαδόκολλα και τις ενώνουμε για να κάνουμε ένα ρολό, τραβάμε προς τα πίσω την λαδόκολλα μαζί με το αρνί με προσοχή και το φέρνουμε στην άκρη από το αλουμινόχαρτο, και αρχίζουμε να τυλίγουμε δημιουργώντας το ρολό και κλείνοντας καλά τις άκρες. Τέλος, παίρνουμε το ρολό, το βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε νερό μέχρι την μέση του ρολού, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο(180°) για (2,5 – 3 ώρες). Για να δούμε εάν είναι έτοιμο, το τρυπάμε στην μέση με ένα ξυλάκι και όταν αυτό βγει άνετα είναι έτοιμο.

Σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες baby φούρνου.

 

 

Αρνί του Αμπελουργού
You will need
1 Μπούτι αρνί (ξεκοκαλισμένο για ρολό )
1 τεμ. βαζάκι αμπελόφυλλα μέσα σε άλμη
Λίγο Αλάτι
Λίγο Πιπέρι
150γρ. Κεφαλοτύρι
150γρ. Κεφαλογραβιέρα
150γρ. Φέτα
150γρ. Κασέρι
2 Αυγά
Λίγο ελαιόλαδο
Be sure you have
  • 1 Ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • Άνηθο(1/2 κούπα τσαγιού)
  • Μαϊντανό (1/2 κούπα τσαγιού)
  • Αλάτι (μια πρέζα)
  • Πιπέρι (μια πρέζα)