Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
Χάρτης διανομής Καταστήματα
Τηλ. Παραγγελίες 26610 44182 Δε - Σα 08:00 - 21:00
Το καλάθι μου ()
0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
search-icon.png
Το καλάθι μου ()

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182
dolmades-2

Αρνί του Αμπελουργού

Συνταγή: ΚΑΛΥΒΑΣ ΣΠΥΡΟΣ Chef
Προετοιμασία 45'
Μαγείρεμα 2,5-3 ώρες
Επίπεδο Μέτριο
Μερίδες 4

Συστατικά

  • 1 Μπούτι αρνί (ξεκοκαλισμένο για ρολό )
  • 1 τεμ. βαζάκι αμπελόφυλλα μέσα σε άλμη
  • Λίγο Αλάτι
  • Λίγο Πιπέρι
ΓΕΜΙΣΗ
  • 150γρ. Κεφαλοτύρι
  • 150γρ. Κεφαλογραβιέρα
  • 150γρ. Φέτα
  • 150γρ. Κασέρι
  • 1 Ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • Άνηθο(1/2 κούπα τσαγιού)
  • Μαϊντανό (1/2 κούπα τσαγιού)
  • 2 Αυγά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι (μια πρέζα)
  • Πιπέρι (μια πρέζα)

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια σανίδα κοπής και κόβουμε τα τυριά σε μικρούς κύβους (καρέ) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά (μαϊντανό – άνηθο) και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο και ρίχνουμε κ αυτά μέσα στο μπολ. Σε ένα μικρό μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα σε μια άκρη.

Παίρνουμε 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο σχεδόν 1,5 φορά μεγαλύτερο από το αρνί. Τοποθετούμε τα 2 φύλλα αλουμινόχαρτο παράλληλα με τις άκρες του να είναι η

μια επάνω στην άλλη και έπειτα παίρνουμε 1 μεγάλο φύλλο λαδόκολλα και το βάζουμε στην μέση από το αλουμινόχαρτο. Ανοίγουμε το βαζάκι με τα αμπελόφυλλα, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε. Τα παίρνουμε και τα τοποθετούμε επάνω από την λαδόκολλα προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα μεγάλο τετράγωνο μεγαλύτερο από το κομμάτι του αρνιού.

Μετά παίρνουμε το αρνί ,το οποίο έχουμε ζητήσει να είναι ανοιχτό για ρολό και το τοποθετούμε επάνω από τα αμπελόφυλλα & το αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Έπειτα βάζουμε την γέμιση στο κέντρο του αρνιού κατά μήκος. Μόλις τελειώσουμε, παίρνουμε τις άκρες από την λαδόκολλα και τις ενώνουμε για να κάνουμε ένα ρολό, τραβάμε προς τα πίσω την λαδόκολλα μαζί με το αρνί με προσοχή και το φέρνουμε στην άκρη από το αλουμινόχαρτο, και αρχίζουμε να τυλίγουμε δημιουργώντας το ρολό και κλείνοντας καλά τις άκρες. Τέλος, παίρνουμε το ρολό, το βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε νερό μέχρι την μέση του ρολού, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο(180°) για (2,5 – 3 ώρες). Για να δούμε εάν είναι έτοιμο, το τρυπάμε στην μέση με ένα ξυλάκι και όταν αυτό βγει άνετα είναι έτοιμο.

Σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες baby φούρνου.

 

 

Αρνί του Αμπελουργού
Θα χρειαστείτε
1 Μπούτι αρνί (ξεκοκαλισμένο για ρολό )
1 τεμ. βαζάκι αμπελόφυλλα μέσα σε άλμη
Λίγο Αλάτι
Λίγο Πιπέρι
150γρ. Κεφαλοτύρι
150γρ. Κεφαλογραβιέρα
150γρ. Φέτα
150γρ. Κασέρι
2 Αυγά
Λίγο ελαιόλαδο
Σιγουρευτείτε ότι έχετε
  • 1 Ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • Άνηθο(1/2 κούπα τσαγιού)
  • Μαϊντανό (1/2 κούπα τσαγιού)
  • Αλάτι (μια πρέζα)
  • Πιπέρι (μια πρέζα)