Συνταγή

45'
2,5-3 ώρες
4

Αρνί του Αμπελουργού

Υλικά

1 Μπούτι αρνί (ξεκοκαλισμένο για ρολό )

1 τεμ. βαζάκι αμπελόφυλλα μέσα σε άλμη

Λίγο Αλάτι

Λίγο Πιπέρι

 

ΓΕΜΙΣΗ:

150γρ. Κεφαλοτύρι

150γρ. Κεφαλογραβιέρα

150γρ. Φέτα

150γρ. Κασέρι

1 Ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι

1 Σκελίδα σκόρδο

Άνηθο(1/2 κούπα τσαγιού)

Μαϊντανό (1/2 κούπα τσαγιού)

2 Αυγά

Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι (μια πρέζα)

Πιπέρι (μια πρέζα)

Εκτέλεση

Παίρνουμε μια σανίδα κοπής και κόβουμε τα τυριά σε μικρούς κύβους (καρέ) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά (μαϊντανό – άνηθο) και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο και ρίχνουμε κ αυτά μέσα στο μπολ. Σε ένα μικρό μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα σε μια άκρη.

Παίρνουμε 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο σχεδόν 1,5 φορά μεγαλύτερο από το αρνί. Τοποθετούμε τα 2 φύλλα αλουμινόχαρτο παράλληλα με τις άκρες του να είναι η

μια επάνω στην άλλη και έπειτα παίρνουμε 1 μεγάλο φύλλο λαδόκολλα και το βάζουμε στην μέση από το αλουμινόχαρτο. Ανοίγουμε το βαζάκι με τα αμπελόφυλλα, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε. Τα παίρνουμε και τα τοποθετούμε επάνω από την λαδόκολλα προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα μεγάλο τετράγωνο μεγαλύτερο από το κομμάτι του αρνιού.

Μετά παίρνουμε το αρνί ,το οποίο έχουμε ζητήσει να είναι ανοιχτό για ρολό και το τοποθετούμε επάνω από τα αμπελόφυλλα & το αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Έπειτα βάζουμε την γέμιση στο κέντρο του αρνιού κατά μήκος. Μόλις τελειώσουμε, παίρνουμε τις άκρες από την λαδόκολλα και τις ενώνουμε για να κάνουμε ένα ρολό, τραβάμε προς τα πίσω την λαδόκολλα μαζί με το αρνί με προσοχή και το φέρνουμε στην άκρη από το αλουμινόχαρτο, και αρχίζουμε να τυλίγουμε δημιουργώντας το ρολό και κλείνοντας καλά τις άκρες. Τέλος, παίρνουμε το ρολό, το βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε νερό μέχρι την μέση του ρολού, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο(180°) για (2,5 – 3 ώρες). Για να δούμε εάν είναι έτοιμο, το τρυπάμε στην μέση με ένα ξυλάκι και όταν αυτό βγει άνετα είναι έτοιμο.

Σερβίρεται με ρύζι ή πατάτες baby φούρνου.

 

 

Chef

ΚΑΛΥΒΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

Chef

Κοινοποίηστε