Πλένουμε το κρέας, το χαράζουμε και βάζουμε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λεμονόφυλλα. Το αφήνουμε 2 ώρες για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Κατόπιν το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε σε ένα ταψί που μέσα έχουμε στρώσει λεμονόφυλλα. Η μεριά του δέρματος μπαίνει από κάτω. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 – 3 ώρες.
Γυρνάμε από την πλευρά του δέρματος και ψήνουμε άλλη μισή ώρα να ροδίσει.
Συστατικά
- 2 κιλά γουρουνόπουλο,
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο,
- 2 λεμόνια,
- 1 δεντρολίβανο για μυρωδιά,
- Λεμονόφυλλα να είναι πολύ φρέσκα για να δώσουν μυρωδιές στο γουρουνόπουλο μας,
- Αλάτι, Πιπέρι