Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
Χάρτης διανομής Καταστήματα
Τηλ. Παραγγελίες 26610 44182 Δε - Σα 08:00 - 21:00
Το καλάθι μου ()
0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Παραλαβή από το κατάστημα αυθημερόν (για παραγγελίες που αποστέλλονται έως τις 15:00)
search-icon.png
Το καλάθι μου ()

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας. Αγόρασε τώρα

Τηλ. Παραγγελίες phone icon 26610 44182

Στιφάδο

Μαγείρεμα 2,5 ώρες
Επίπεδο Μέτριο
Μερίδες 4

Συστατικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • 5 γαρύφαλλο ολόκληρο
  • Λαδί
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ½ κιλό κρεμμυδάκια
  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μικρά τετραγωνάκια

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λαδί να κάψει και βάζουμε τα κρεμμυδάκια να σοταρίσουν μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Βράζουμε τα κρεμμυδάκια από την κατσαρόλα και στο λαδί βάζουμε το κρέας μέχρι να πει το ζουμί του και να μείνει με το λαδί.

Γεμίζουμε την κατσαρόλα λίγο πιο πάνω από το κρέας με νερό και βάζουμε μέσα όλα τα μυρωδικά εκτός από τα κρεμμυδάκια και το κρασί.

Όταν βράσει το κρέας ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια.

Όταν καταλάβουμε ότι τρυπιούνται με το πιρούνι βάζουμε λίγο πολτό ντομάτας, το αφήνουμε να βράσει λίγο και ρίχνουμε και το κρασί.

Το αφήνουμε να στύψει και να μείνει με το λαδί και λίγο ζουμί.

Σερβίρετε με πατάτες τηγανίτες

Στιφάδο
Θα χρειαστείτε
1 κιλό κρέας μοσχάρι
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
5 γαρύφαλλο ολόκληρο
Λαδί
πιπέρι
αλάτι
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
Σιγουρευτείτε ότι έχετε
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ½ κιλό κρεμμυδάκια