Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
Delivery map Stores
Phone orders 26610 44182 Mo - Sa 08:00 - 21:00
My cart ()
0

No products in the cart. Buy now

Pick up from the store the same day (for orders sent until 15:00)
search-icon.png
My cart ()

No products in the cart. Buy now

Phone orders phone icon 26610 44182
osso-buco-2535556_1920

Μοσχάρι οσομπούκο στη γάστρα

Recipe: Dekandias Ioannis Executive Chef στα CNic Hotels
Cooking 2 ώρες
Portions 6

Components

Execution cution

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αδειάζετε το κρέας στη γάστρα και σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.

Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι με τα καρότα. Μόλις γυαλίσουν τα μεταφέρετε στη γάστρα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ξίδι, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και το φινόκιο. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα.

Ανοίγετε τη γάστρα, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και ψήνετε χωρίς καπάκι για 45 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας και απαλή σαλάτα ρόκας.

 

Μοσχάρι οσομπούκο στη γάστρα
You will need
Be sure you have